Aksaray'da FETÖ/PDY ile mücadele çalışmaları

Aksaray'da FETÖ/PDY ile mücadele çalışmaları
Aksaray Belediyesince FETÖ/PDY'ye finansman sağladığı tespit edilen şirketlere para cezası uygulandı, ruhsatsız yapılar belediye ekiplerince yıkıldı- Belediye Başkanı Yazgı:- "Bu işlemlere ait verilen toplam para cezası 160 bin 645 liradır. Bu cezaları sü

AKSARAY (AA) - Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) finansman sağladığı tespit edilen şirketlerin ruhsata aykırı alanlarıyla ilgili 160 bin 645 lira para cezası uygulandığını, ruhsatsız yapıların belediye ekiplerince yıkıldığını söyledi.

Yazgı, Aksaray Belediyesinde düzenlediği basın toplantısında, paralel yapıyla mücadelede ildeki diğer kurumlarla organize şekilde hareket ettiklerini söyledi.

FETÖ/PDY'ye ait tüm taşınmazların envanterini tespit ettiklerini belirten Yazgı, şöyle devam etti:

"Bu yapıya ait şirketlerin ilimizdeki faaliyet alanları tespit edilmiştir. Hukuki altyapısı hazırlandıktan sonra işlem yapılmaya başlanmıştır. 1,5 yıl önce Bahar Pansiyon'a ait, imara aykırı yapıların yıkımına başlanmıştır. Bu yapının belediyemizden talep ettiği hiçbir iş ve işleme olumlu cevap verilmemiştir. İmar planında sosyal tesis alanı olarak kullanılan arsaların konut alanına dönüştürülmesi talepleri reddedilmiştir."

Özel Sema Koleji ve Anaokulundaki ruhsata aykırı alanlarla ilgili 16 Aralık 2015'te encümen kararları alınarak 48 bin 642 bin lira para cezası verildiğini anlatan Yazgı, "Okulun yanındaki park alanına yapılan halı saha, belediyemiz tarafından kaldırılmıştır. Ruhsatsız olarak inşa edilen kantinin yıkımı da yarın gerçekleştirilecektir." diye konuştu.

Yazgı, Özel Sema Fen Lisesinin ruhsata aykırı alanlarıyla ilgili 36 bin 123 lira para cezası verildiğini, okulun yanındaki park alanına yapılan halı sahanın 25 Nisan'da kaldırılacağını ifade etti.

Özel Safa Yurdunun 2003 yılında aldığı ruhsatın iptal edildiğini, ruhsata aykırı alanlarla ilgili 32 bin 880 lira para cezası verildiğini aktaran Yazgı, "Dün de yurt bahçesinde bulunan ruhsatsız binalar yıkılmıştır." dedi.

- "Çalışmalar kararlı bir şekilde devam edecektir"

Paralel yapıyla mücadelenin süreceğini dile getiren Yazgı, şunları kaydetti:

"Hacı Hasanlı Mahallesindeki Sabah Dershanesinin ruhsatında aykırı alanlarla ilgili encümen kararına istinaden 42 bin 998 lira para cezası verilmiş olup, ayrıca aynı binada yer alan pansiyon faaliyetli iş yerinin ruhsatı iptal edilmiştir. Bu işlemlere ait verilen toplam para cezası 160 bin 645 liradır. Bu cezaları süresinde ödemedikleri için bu yapıya ait menkul, gayrimenkul ve banka hesaplarına haciz konulmuştur. Ayrıca yıkım masrafları için de tahsilat yoluna gidilmiştir."

Yazgı, PKK ile eş bir görüntü veren FETÖ/PDY'nin devlete ve millete zarar verdiğine işaret ederek, "Paralel yapı maalesef insanların dinini kullanarak, dini anlamda sömürü yaparak vicdanları zedelemiştir. Bundan sonra da bu yapının tamamen ortadan kalması için çalışmalar kararlı bir şekilde devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Aksaray'da FETÖ/PDY ile mücadele çalışmaları

Aksaray'da FETÖ/PDY ile mücadele çalışmaları

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.