Aksaray'da ortak paylaşım ve genel değerlendirme toplantısı

Aksaray'da ortak paylaşım ve genel değerlendirme toplantısı
Aksaray'da kamu kurumları müdürlerinin katıldığı ortak paylaşım ve genel değerlendirme toplantısı düzenlendi

AKSARAY (AA) - Aksaray'da kamu kurumları müdürlerinin katıldığı ortak paylaşım ve genel değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Öğretmenevinde düzenlenen toplantıda konuşan Aksaray Valisi Şeref Ataklı, her kurumun kendi görev alanı dahilinde üzerine düşenin en iyisini yapacağını söyledi.

Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürü Suat Keleş ise, Aksaray olarak kimlik değişim altyapısına hazır olduklarını, bütün kamu kurumlarının Kimlik Paylaşım Sistemini (KPS) kullanmak mecburiyetinde olduğunu belirtti.

Sistem sayesinde kişinin T.C sorgu, kişi kayıt sorgu ve adres sorgularının kamu kurumları tarafından KPS'den kontrol edilebilmesine imkan sağlandığını dile getiren Keleş, kimlik sahteciliği ve diğer dolandırıcılık olaylarının önlenmesinde bu sistemin büyük rol oynadığını ifade etti,

Toplantıda daha sonra Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun tarafından Aksaray Tarım ve Kırsal Kalkınma Stratejik Planı hakkında sunum yapıldı.

İl Müdürü Zabun, plan dahilinde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler vererek, meyveciliğin, tarla sebzeciliğinin geliştirilmesi, arazi ıslahı, çiftçi eğitim çalışmaları ve diğer konularda planın uygulanmaya devam ettiğini birçok konuda önemli gelişmeler sağlandığını söyledi.

Daha sonra kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, karşılıklı görüş alışverişi yaparak, sorun ve ihtiyaç durumları değerlendirildi.

Vali Şeref Ataklı’nın başkanlığında yapılan toplantıya, İl Jandarma Komutanı Albay Levent Ölmez, Vali Yardımcıları Haluk Sezen, Kubilay Ant, Şahin Bayhan, Armağan Önal, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ ile kamu kurum ve kuruluşları müdürleri katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.