Aksaray’da, sportif faaliyetler

Aksaray’da, sportif faaliyetler
AKSARAY (AA) - Aksaray Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde antrenör Ali Baba Gök nezaretinde eğitimlerini sürdüren 5-6 yaş grubu minikler,...

AKSARAY (AA) - Aksaray Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde antrenör Ali Baba Gök nezaretinde eğitimlerini sürdüren 5-6 yaş grubu minikler, cimnastik sporuna çekirdekten başlıyor.

Aksaray'da, cimnastik ile spora yolculukları başlayan minikler koşmayı, sıçramayı, dengede durmayı, kuvvet kontrolünü, esnekliği, tırmanmayı ve düşme teknikleri ile birlikte vücutlarını kullanmayı öğreniyorlar.

Gök, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cimnastiğin minikler için önemli bir spor dalı olduğunu belirterek, cimnastik eğitimi ile spora başlayanların sportif yaşantıları boyunca daha başarılı bir grafik çizdiğini ifade etti.

Eğitimlerin sonunda çocukların arasından önce devamlı jimnastik yapabilecek olanları seçtiklerini belirten Gök, "Daha sonra onları fiziki ve teknik yapılarına göre farklı spor branşlarına yönlendiriyoruz. Cimnastik sayesinde vücudunu kullanmayı öğrenen minik sporcular bu temel branş sayesinde diğer spor dallarında daha başarılı olur." diye konuştu.

Gök, okul öncesi eğitim çağındaki miniklerin jimnastik eğitimlerinin ardından belirli bir testten geçirdikten sonra yeteneklerine göre çeşitli spor branşlarına yönlendirileceklerini kaydetti.


Aksaray’da, sportif faaliyetler

Aksaray’da, sportif faaliyetler

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.