Aksaray'da "Turizm Haftası" etkinlikleri

Aksaray'da "Turizm Haftası" etkinlikleri
Etkinlikler kapsamında, "Kapadokya'nın incisi" Ihlara Vadisi'nde yürüyüş ve Hasandağı bölgesinde yamaç paraşütü etkinliği düzenlendi

AKSARAY (AA) - Aksaray'daki "Turizm Haftası" etkinlikleri kapsamında, Ihlara Vadisi yürüyüşü ve Hasandağı bölgesinde yamaç paraşütü etkinliği yapıldı.

Aksaray Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan, her yıl 15-22 Nisan tarihlerinde kutlanan "Turizm Haftası" etkinlikleri kapsamında şehirde de çeşitli etkinlikler organize ettiklerini söyledi.

Hafta içinde Ihlara Vadisi yürüyüşü, yamaç paraşütü, sempozyum, panel, konferans, sergi ve yemek yarışması gibi birçok program gerçekleştirileceğini dile getiren Doğan, etkinliklerin, Aksaray'daki dünyanın en büyük kanyonlarından Ihlara Vadisi'nde düzenlenen yürüyüşüyle başladığını bildirdi.

Mustafa Doğan, yürüyüşe 600 kişinin katıldığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Turizm Haftası kutlamalarının ilk ayağı olan Ihlara Vadisi yürüyüşü geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Ihlara Vadisi, Türkiye'de en çok ziyaret edilen 10 ören yerinden bir tanesi. Yılda yaklaşık yarım milyon yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret ediliyor. Bu nedenle Aksaray turizminin de can damarı. Vadiye daha fazla ilgi çekmek için de bu yürüyüşünü gerçekleştirdik. Yürüyüşe katılanlar Melendiz akarsuyu boyunca yürüyerek, vadi içindeki kayadan oyma kilise ve mekanları gezdiler."

Hasandağı bölgesinde de yamaç paraşütü etkinliği düzenlediklerini anlatan Doğan, "Bu bölgede özellikle eğitim uçuşları için çok uygun olan Mahmatlı Tepesi'nden kalkan Aksaray Hava Sporları Derneği pilotları, yükselerek Hasandağı manzarası eşliğinde uçuşlarını gerçekleştirdi. Yamaç paraşütü sporu Aksaray'da her geçen gün gelişiyor. Daha da gelişmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz." dedi.

Aksaray'da "Turizm Haftası" etkinlikleri

Aksaray'da "Turizm Haftası" etkinlikleri

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.