Aksaray'da üreticilere sebze fidesi dağıtıldı

Aksaray'da üreticilere sebze fidesi dağıtıldı
Üreticilere, çeşitli türlerde 823 bin 728 adet sebze fidesi dağıtıldı

AKSARAY(AA) - Aksaray'daki üreticilere, çeşitli türlerde 823 bin 728 adet sebze fidesi dağıtıldı.

Aksaray Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törende konuşan Aksaray Valisi Şeref Ataklı, 2 yıldır üreticilere meyve fidanı ve çeşitli sebze türlerinde fide desteği sağladıklarını söyledi.

Aksaray'ın sebze ve meyve üretimini arttırmak için üreticileri desteklemeye devam edeceklerini belirten Vali Ataklı, her zaman çiftçilerin yanında olduklarını belirtti.

Meyve ve sebze üretimini arttırmak istediklerini, bu kapsamda 2016 yılı için İl Özel İdaresi bütçesinden sebze fideleri için 250 bin lira kaynak ayrılarak, çiftçilere destek olduklarını ifade eden Ataklı, "Domates, biber, patlıcan ve kavun dağıtımı yapılıyordu. Bu sene buna birde çilek ekledik. Ekonomik açıdan faydalı olması açısından 2 dekar üzerinde yapılacak ekimleri desteklemek istiyoruz." dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun ise, 2 dekar ve üzerinde sebzecilik yapmak isteyen çiftçilere, yüzde 80 oranında İl Özel İdaresi bütçesinden destek sağladıklarını, bu yıl için 84 çiftçiye 823 bin 728 adet fide dağıtımı yapıldığını söyledi.

Konuşmaların ardından Vali Ataklı, İl Genel Meclis Başkanı Muammer Tüzün, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zabun, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Esat Zengin, Veteriner Hekimler Odası Başkanı Önder Yıldız tarafından hak sahibi çiftçilere fideleri dağıtıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.