Akşehir'de komşular iftarda buluştu

Akşehir'de komşular iftarda buluştu
Konya’nın Akşehir İlçe Belediyesi Ramazan ayı münasebetiyle başlattığı mahalle iftarlarını sürdürüyor.

Akşehir Belediyesi tarafından başlatılan mahalle iftarları Çimenli ve Eskikale mahallelerinde devam etti. İftar programına, Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ile Mahalle sakinleri katıldı. İftar öncesi Akşehir Belediyesi Fasıl Grubu tarafından tasavvuf müziği ve ilahilerden oluşan mini bir dinleti sunuldu. İftar yemeği öncesi Belediye Başkanı Salih Akkaya hem Çimenli hem de Eskikale mahallelerindeki sofraları gezerek vatandaşların Ramazanını tebrik ederek çocuklarla sohbet etti. Yapılan duanın ardından okunan ezan ile oruçlar açıldı. Yenilen iftar yemeğinin ardından toplu olarak dua edildi. Başkan Akkaya iftarda Eskikale Mahallesi’nde çorbasını içmesinin ardından, Çimenli Mahallesi’nde de iftarını tamamladı.
İftar sonrası bir konuşma yapan Başkan Akkaya, “Allah Ramazan ayınızı mübarek kılsın, oruçlarınızı inşallah kabul eylesin, sağlıcakla ve huzurla Ramazan Bayramı’na bizleri eriştirsin. Böyle güzel kutsal günlerde ve bu mekanda olduğu gibi, birlik ve beraberliğimizi kardeşliğimizi paylaşmamıza vesile kılsın. Bu güzel kardeşliğimizi yüce yaratan daim kılsın. Akşehir Belediyesi olarak bu iftar yemeğini sizlere ikram etmenin sevincini yaşıyorum. Geçtiğimiz yıllarda Nasreddin Hoca Meydanı’nda ve farklı mahallerimizde iftarlar düzenlemiştik. Bugün itibari ile merkez mahallelerimize başladık. Eskikale Mahallemizde çorbamızı içtikten sonra, Çimenli Mahallemizde de yemeğimizi tamamlamış oldum” diye konuştu.
Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin de, tarih kokan bir mahallede, böyle güzel bir iftar yemeğinde vatandaşlarla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Biraz önce, hani hepimizin çocukluğunda eski Ramazanlar denir ya öyle hissettim. Öyle güzel bir mahalleniz var ki, buram buram tarih kokan bu mahallede, eski Ramazanları hatırlatacak, böyle komşuluk ilişkileri ile iftar sofrasında bir araya gelinmiş. Belediye Başkanımız çok güzel bir seçim yapmış, kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.