Akşehir'de trafik haftası etkinlikleri

Akşehir'de trafik haftası etkinlikleri
Akşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Akşehir İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından 7-15 Mayıs Karayolu Trafik Haftası nedeni ile etkinlik düzenlendi.

Etkinliğe, Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Garnizon Komutanı Erdal Canol, Emniyet Müdürü Erkan Çelik, Jandarma Komutanı Ali Uslu, AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Bahadır Örs, sivil toplum kuruluşu yöneticileri bazı kamu kurum müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Akşehir İlçe Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri İsak Kurtaran Karayolları Trafik haftası dolayısıyla katılımcılara hitaben bir açılış konuşması yaptı.
Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin törende yaptığı konuşmada, “Günümüzde her birey, her aile, trafikte birer aktördür. Biz burada konuşurken bizim ailemizden biri trafikte bir hareketin içindedir. Yayadır, yolcudur veya sürücüdür. Bu nedenle bu hafta herkesi ilgilendirmektedir. Bazı haftalar vardır, konusu kutlamadır. Bazı haftaların konusu anmadır. Trafik haftasının konusu da bilinçlendirmedir, eğitimdir, toplumun trafik konusunda duyarlılığını artırmaktır. İşte bu vesile ile her yıl Mayıs ayında bu konu üzerinde etraflıca durulmaktadır. Biz de Akşehir ilçesi olarak, ilçemizde trafik bilincini, trafik düzeninde sorumluluklarımızı daha iyi noktaya getirmek için çalışıyoruz. Bu konuda denetimlerimiz artarak devam ediyor. Denetimlerdeki amacımız vatandaşlarımıza ceza yazmak değil öncelikle onların ve tabi ki masum insanların canını korumak, malını korumak. Sorumsuzluk varsa da gereğini yapmaktır. Vatandaşlarımızdan isteğimiz trafik kurallarına uymaları, uymayanları polis ve jandarmanın 155-156 telefonlarına bildirmeleridir. Bu bir vatandaşlık görevidir” dedi.
Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya ise, trafik kurallarına azami şekilde uyulması gerektiğini belirterek, engelliler için yapılan kaldırımların önüne araçların park edilmemesi konusunda daha dikkatli olunmasını istedi. Başkan Akkaya, “Kaldırımlarda ki engelli kardeşlerimizin iniş çıkış rampalarının önüne araç bırakılmaması özellikle ben istirham ediyorum. Zabıtamız ve trafik polislerimiz duyarlı davranıyorlar ama tabi ki sürekli beklemeleri mümkün değil” diye konuştu.
Program sonunda, ortaokul ve liseler arasında düzenlenen “Sevdiklerinizden Hızla Uzaklaşmayın” resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafında hediyeleri takdim edildi. Program, trafikle ilgili konular içeren stantların gezilmesiyle sona erdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.