Küçükbaş kurbanlıkta güvenilir adres: Akseki Besicilik

Küçükbaş kurbanlıkta güvenilir adres: Akseki Besicilik
Kendi yetiştirdiği yüzde 100 yaylım hayvanları ile her sene Kurban Bayramı’na özel hazırlanan Arafa Akseki, bu sene de Tatköy’de hizmete açtığı çardağı ile hizmet vermeye başladı.

Kendi yetiştirdiği yüzde 100 yaylım hayvanları ile her sene Kurban Bayramı’na özel hazırlanan Arafa Akseki, bu sene de Tatköy’de hizmete açtığı çardağı ile hizmet vermeye başladı. Tatköy’e düzenlenen 12 otobüs seferi ile kolay ulaşım sağlandığını belirten Akseki, “Sille Barajı’na 4 kilometre uzaklıktayız. Kolay ulaşım ağı, kaliteli hizmet anlayışı ve yaylım hayvanlarımızla Kurban Bayramı’na hazırız” dedi.

arafa-akseki.jpg

10 yıl boyunca küçükbaş besledikten sonra baba mesleğini devralan Arafa Akseki, 8 yılı aşkın süredir çardak sisteminde hizmet veriyor. Kendi yetiştirdiği yüzde 100 yaylım hayvanlarla bu sene Tatköy’de Kurban Bayramı’na hazırlık yaptıklarını aktaran Akseki Besicilik Firma Sahibi Arafa Akseki, “Besicilik baba mesleğim. Kendim 10 yıl koyun besledim. Daha sonra babadan bize devre oldu. 8 yıldır çardak sistemiyle çalıştık ve güzel bir kariyerimiz oldu. 400-500 küçükbaş hayvan satabilecek potansiyele geldik. Hem üreticilik hem de ticaret yaptığımız için hayvan sayımızı sınırlı tutmuyoruz. Sürekli elimizde bin civarında hayvanımız oluyor. Kurban pazarında yüzde 99’u kendi yetiştirdiğim hayvanları satıyorum. Bir yıl öncesinden yani Kurban Bayramı’ndan çıkar çıkmaz hazırlıklarımı yaparım. Örneğin, 200 koç ve koyunu koçlanmaya bıraktım. Kurbanlık için 9-10 aylık kuzu oluyor. Keçi-geviş takımını satabileceğimiz kadar çevre bölgelerden temiz hayvanları yetiştiriyoruz. Kendi keçilerimiz var. Vatandaşlar küçükbaş adına istediği tüm ürünleri temin edebilir. Koyun, keçi ve kuzu gibi hayvanların tümü var. 8 yılı aşkın süredir çardak sisteminde çalışıyoruz. Sille Göz Tepe Konutları ve Beyhekim Bölgesi’ndeki Doğaşehir Konutları gibi bölgelerde güzel bir çardak sistemi kurduk. Artan şehirleşme ve serbest piyasadaki rekabet ortamından kaynaklı şikâyetler arttı. Bizde bu sene Tatköy’de bulunan çardağımızda hizmet vermeye başladık. Burada normalde adaklık ve etlik satışımız oluyordu. Bu sene kurbanlık satışımızı da gerçekleştirdik” diye konuştu.

dsc-1271.jpg

12 OTOBÜS SEFERİ İLE KOLAY ULAŞIM SAĞLANIYOR

Akseki Besicilik’e çok kolay ulaşım sağlandığına vurgu yapan Arafa Akseki, “Çarşıdan, Beşyol’dan, Nalçacı Caddesi’nden, Dedeman Otel Uğurlu Dönel Kavşağı’ndan ve Sille-Tatköy’e belediye otobüsü 12 sefer düzenliyor. Müşterilerimiz otobüsle gelip nasıl gideceklerini kesinlikle düşünmesin. Araç hizmetimiz var. Yakın ulaşım yeri olan Sille Mahallesi’nin bize olan uzaklığı araç ile 10 dakika. Ulaşım konusunda bize en yakın olan yere müşterimizi bırakıyoruz. Kimseyi burada bekletip mağdur etmiyoruz. Evi Sille Mahallesi, Erenköy gibi yakın yerlerde ikamet eden kişileri evlerine de bırakıyoruz” şeklinde konuştu.

dsc-1338.jpg

PUSULA GAZETESİ’NE ÖZEL YÜZDE 10 İNDİRİM

Her yıl Kurban Bayramı’nda ortalama 400’ün üstünde küçükbaş teslimi yaptıklarına değinen Akseki, “Akseki Besici’ye bu bayramda herkesi bekliyoruz. Tatköy’de bulunan çardağımızda Kurban Bayramı için gereken tüm hizmete hazırız. Çünkü tecrübeliyiz. Her yıl 400’ün üzerinde küçükbaşın teslimatını yaptık. Bin adet daha küçükbaş hayvanın teslimatını yapabiliriz. Müşteri bize bayramın birinci günü teslim almak istediğini belirtirse onun garantisini veriyoruz. Bizim için müşteri memnuniyeti satıştan önlemlidir. Yüzde 100 yayılım hayvanı satıyoruz. Hayvanlarımda kesinlikle koku olmaz. Hiçbir müşterim bana, ‘etin kokuyor’ demedi. Etimin kokmadığının garantisini veriyorum. Ayrıca, Pusula Gazetesi’nin ismiyle gelen kişilere yüzde 10 fiyatta indirim yapıyorum” ifadelerini kullandı.

dsc-1305.jpg

‘KESİM ÜCRETİ BİZE AİT’

Kurbanlık küçükbaş hayvan fiyatları hakkında bilgi veren Akseki, “50 kilogramlık bir kuzuyu 6 bin ile 6 bin 500 TL’ye mâl oluyor. Bunu içerisinde kurbanlığın kesimi, yüzülmesi vs. her şeyi bize ait. Müşterimiz buraya gelip hayvanını seçecek, kaporasını verecek. Bayram günü istediği saatte gelip kesimini yaptırabilir. Büyükbaşta ise Sille Mahallesi’nde hizmet veren bir arkadaşım var. Hayvanları çok temiz, kaliteli ve her çardağa öncü oluyor. Güvendiğim çardak sahibi kişilerle iş birliği içerisinde çalışıyorum. Yönlendirdiğim kişileri bizzat kendim arayıp söylüyorum” dedi.

kapali-kesim-yeri-oturma-alani.jpg

‘İSTEYENLERE PARÇALAMA İŞLEMİ YAPIYORUZ’

Küçükbaş konusunda müşterilerinin kasapla çalışmadığı durumlarda ise kendilerinin kesip parçalara ayırdığını söyleyen Akseki, “Kurban Bayramı zamanı kapalı kesimhanemizde kasaplarımız işini ustalıkla yapıyor. Eğer müşterilerimizin çalıştığı kasap yoksa biz burada hayvanı parçalayarak teslim ediyoruz. Kasapta böldürmek isterse kendimiz buradan tüm halde teslim ediyoruz. Kesimden önce müşterilere şunları soruyorum: ‘Bu hayvandan pirzolaya da haşlamalık istiyor musun?’ diye. Eğer bunlardan istiyorsa direk tüm bir şekilde teslim ediyorum” diyerek sözlerine son verdi. •Yiğit Berkay ÇOPUR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.