AKSEM eğitim hayatına başladı

AKSEM eğitim hayatına başladı
Başbakan Davutoğlu: (6)- "Biz karşımızda tek bir muhatap görüyoruz, millet. O milleti, ayırıp parçalamak isteyenlere karşı birliğimizi koruyacağız. Başka hiçbir siyasi liderin bunu yapabilecek dermanı yok, bunu konuşacak kitlesi yok. Hitap edebilecek çevr

İSTANBUL (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Biz karşımızda tek bir muhatap görüyoruz, millet. O milleti, ayırıp parçalamak isteyenlere karşı birliğimizi koruyacağız. Başka hiçbir siyasi liderin bunu yapabilecek dermanı yok, bunu konuşacak kitlesi yok. Hitap edebilecek çevresi yok. Onun için bu eğitimler önemli. Sürekli olarak kendimizi yenileyeceğiz ve teşkilat disiplini bağlamında partimizi çok güçlü bir şekilde geleceğe hazırlayacağız." dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti İstanbul İl Teşkilatı ve ilçe teşkilatlarında görev yapanların, kişisel ve mesleki gelişimine yönelik eğitim programlarının planlandığı AK Parti Sürekli Eğitim Merkezinin (AKSEM) ilk dersini verdi.

Burada konuşan Davutoğlu, siyaseti iletişim bakımından dille değil, yürekleriyle konuşmaları gerektiğini ifade ederek, dille söylenenin kalıcılığının olmayacağını kaydetti.

Davutoğlu, "Dille söylenen kulakla gider. Yürekle söylenen yüreğe işler. Önemli olan dilinizin yüreğinizden gelmesi. Sözünüzü etkili kılacak olan şey, kuvvetli sözler değil, sözün karşı tarafta yürekten çıktığı hissini uyandıracak kadar samimi olması." diye konuştu.

Bir hatırasını katılımcılara anlatmak istediğini ifade eden Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Bosna Hersek'te 3 sene önce Dışişleri Bakanı olarak ziyaret ettiğimde bir ramazan günü akşam, ramazan kutlamasında Reis-ul Ulema konuştu, arkasından benim konuşmam istendi. Ben Türkçe konuşuyorum, bir öğrencim Boşnakça'ya çeviriyor. Bir yer geldi dedim ki 'Bütün şehirler yıkılsa bile yeryüzünde, geride sadece Saraybosna kalsa, Saraybosna üzerinden insanlık yeniden inşa edilirdi.' Daha Boşnakça'ya çevrilmeden Boşnaklar ayağa kalkıp, alkışladılar. Öğrencim Boşnakça'ya çevirdi bir kez daha alkışladılar. Öğrencim dedi ki 'Bu Boşnaklar ne zaman Türkçe öğrendi, bilmiyorum'. Dedim ki bunu bir prensip olarak gönlünüzün bir köşesinde tutun, 'Eğer ben dilden kulağa konuşuyor olsaydım tercümeye de tercümana da ihtiyaç vardı. Gönülden gönüle konuşanlar için ne tercümeye ne tercümana ihtiyaç vardı.' Gönülden gönüle konuşanlar için ne tercümeye, ne tercümana ihtiyaç olur. Allah aşkına Saray Bosna'ya giden diliyle konuşur, yüreğiyle konuşur."

Başbakan Davutoğlu, siyasette hiçbir şeyin yürekle konuşmadan daha etkili olamayacağını dile getirerek, "Nereye giderseniz gidin, şimdi her ile gittiğimde o ille ilgili benim perspektifimi anlatıyorum. Her ile gittiğimde, eğer siz onu sevemez ve onu yürekten anlatamazsanız o tesir etmez, bazen milletvekillerimiz gelip 'Biz dahi bu perspektifle bakmamıştık' der. Hatta ili söylemeyeyim, bir ilden bir arkadaş dedi ki 'Bizim oraya da gelseniz orayı da sevmeyi başlasak'. Şunu söyledim, 'Sevmek yürekle başlar, akılla değil, mantıkla değildir.' Aşk, hissederseniz ve fena fil muhabbet olup bir anlamda onunla bütünleşirseniz olur. Onun için iletişim kuracağınız zaman, halka konuşacağınız zaman, yazılı metinler tabii olur, olabilir ama gönlünüzle yazmadığınız hiçbir metin halka tesir etmez. Gönlünüzü işletmediğiniz hiçbir fikir, insanlarda iz bırakmaz. Uzun süre irticali konuşmam dolayısıyla arkadaşlar acaba değiştirsek mi demişlerdi. Gerektiğinde irticali konuşulur, gerek metinle ama neyle konuşursanız konuşun yüreğinizle konuşun. AK Parti, diliyle değil, yüreğiyle konuşanların partisidir." ifadelerini kullandı.

- "Bizde rehavet, fitne, rahata düşkünlük, konforizm olmaz"

Yola çıkana kadar ortak aklın etrafında her türlü fikrin tartışılacağını, her türlü fikrin konuşulacağını, herkesin kanaatini beyan edebileceğini aktaran Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Ama yola çıktıktan sonra arkadan farklı fikirler zikredenler o teşkilata ihanet eder. Yola çıktıktan sonra bir menzile ulaşmak için birileri can havliyle gayret sarf ederken, eğer arkada birileri küçük hesaplarla, menfaat hesaplarıyla o topluluğun birliğini beraberliğini bozarsa o davaya ihanet eder. Biz, teşkilat disiplinini muhabbetinden alan ama yola çıktığında aynen safta duranlar gibi omuz omuza duranların partisiyiz. Aynen safta duranlar gibi omuz omuza, diz dize dururken zinhar aramızda nefsi veya şeytani hiçbir fitne odağını yaklaştırmayalım. Hiçbir şekilde... Yola çıktığımızda İstanbul İl Teşkilatı olarak, ilçe teşkilatları, mahalle teşkilatları her şeyi hesap edelim ama vazgeçmeyeceğimiz şey disiplindir. AK Parti bir işaretle milyonlarca insanı Yenikapı'da toplayabilen bir teşkilatın partisidir. AK Parti, 2 yılda 4 seçim yapmış olmakla birlikte hiçbir yorgunluk hissetmeyenlerin partisidir. AK Parti, 1 Kasım günü zafer sarhoşluğu içine girmeyip zafer sevincini yaşarken, aynı zamanda ertesi gün teşkilatları daha başka neler yaparak, geleceğe hazırlarız diyenlerin partisidir. Bizde rehavet olmaz, bizde fitne olmaz, bizde rahata düşkünlük, konforizim olmaz. Konforizm peşinde olanlar başka kapılara gitsin. Biz disiplinli teşkilatlar istiyoruz. Yola çıktık dendiğinde 'Nereye doğru gideceğiz?' sorusundan önce 'Hangi hedefe menzil olacağız?' sorusunu kendi yüreğinde hissedenlerin partisiyiz. Biz bu anlamda bütün bu değerler üstünde uygulamayı hayata geçirdiğimizde bir olarak, beraber olarak diri olarak yürüyenlerin partisiyiz. Allah birliğimizi, beraberliğimizi daim etsin. Arkadaşlar bundan daha önemlisi yoktur."

- "AK Parti Türkiye'nin her ilinde siyaset yapabilen tek harekettir"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün AK Parti'nin kaderinin sadece partinin değil, Türkiye'nin kaderi olduğunu vurgulayarak, "AK Parti, sadece bir siyasi hareket olarak kendi çizgisini belirlemiyor, Türkiye'nin kaderini belirliyor. Allah aşkına eğer AK Parti gibi tek yürek, tek bilek olmuş bir parti olmasaydı bütün bu ekonomik krizleri, bütün bu jeopolitik riskleri aşabilir miydik? Biz bugün hep beraber Türkiye'nin kaderini korurken önce partimizin kaderine sahip çıkacağız. Önce ona sahip çıkacağız. AK Parti, en başta söylediğim sözü ifade ederek söylüyorum, konjonktürel bir hareket, nevzuhur bir hareket olmadığı gibi bugün Türkiye'nin her ilinde siyaset yapabilen tek harekettir." diye konuştu.

AK Parti'nin olmadığı bir Türkiye'nin bu anlamda tasavvur edilemeyeceğini, edildiği zaman siyasetin parçalanmış olacağını ifade eden Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bakınız, 7 Haziran'da da 1 Kasım'da da şimdi detaylara girmeyeyim, alın oy oranlarını 1 Kasım, x partisi sadece Türkiye'nin sahillerinde ve Batı'da var. Hangi parti olduğunu biliyorsunuz, söylemeye gerek yok. Y partisi sadece Türkiye'nin ortasında, biraz kıyıya doğru alanlarda var. Onu da biliyorsunuz... Z partisi sadece Türkiye'nin Doğusunda, Güney Doğusunda var ama bir parti var ki Türkiye'nin her yerinde var, Türkiye'nin her yerinde millete döndü mü konuşacak sözü var. İşte söz verdim, 1 Kasım seçimlerinden sonra Mardin konuşmamla birlikte, 1 hafta doğuda bir hafta batıda olacağım dedim. Sözümü yerine getiriyorum, Mardin, Silopi, Bingöl, Van, Diyarbakır'a gittim ondan sonra Manisa'ya, İzmir'e Konya'ya, İstanbul'a geldim, devamlı geziyorum. Allah aşkına ağzımızdan çıkan kelamda bir farklılık görüyor musunuz? Diyarbakırlıya ne söylüyorsam İzmirliye onu söylüyorum. Mardinliye ne söylüyorsam Konyalıya onu söylüyorum. Çünkü biz karşımızda tek bir muhatap görüyoruz, millet. O milleti, ayırıp parçalamak isteyenlere karşı birliğimizi koruyacağız. Başka hiçbir siyasi liderin bunu yapabilecek dermanı yok, bunu konuşacak kitlesi yok. Hitap edebilecek çevresi yok. Onun için bu eğitimler önemli. Sürekli olarak kendimizi yenileyeceğiz ve teşkilat disiplini bağlamında partimizi çok güçlü bir şekilde geleceğe hazırlayacağız. AK Parti'nin kaderi bu anlamda Türkiye'nin kaderidir. Başka hiçbir siyasi parti her yerde temsilci bulunduramıyor. AK Parti'nin kaderi mazlum coğrafyanın kaderidir. Oralardakiler de dönüp bize bakıyorlar. Zaaf göstermeyeceğiz."

- "AK Parti, mazlum coğrafyaların halklarının sözcüsü olan bir partidir"

"Aramızda şu veya bu görüş ayrılıkları olabilir ama asla tefrikaya izin vermeyeceğiz. Yola çıktığımız zaman da tam bir teşkilat disipliniyle bir vücudun organları gibi bir bütünlük içinde hareket edeceğiz. Allah yolumuzu açık eylesin." diyen Davutoğlu, hareketlerinin, siyasetlerinin özü, felsefesi itibariyle AK Parti'nin kadim bir hareketin bugünkü sözcüsü olduğunu söyledi.

Davutoğlu, AK Parti'nin, milli, demokratik, cumhuri bir parti olduğunu dile getirerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"AK Parti, mazlum coğrafyaların halklarının sözcüsü olan bir partidir 3. AK Parti bütün insanlığa mesajı olan, özgürlükçü, adaletçi bir partidir. Evrensel bir partidir 4 ve AK Parti, bütün bunları harekete geçirecek olan Türkiye Cumuhriyeti Devleti'ne yeni bir vizyon teklif eden, uygulayan bir partidir 5. AK Parti ahlaki bir harekettir 6. Ahlakı siyasetin özü yapan bir harekettir. AK Parti bir gönül ve muhabbet hareketidir 7. AK Parti bir ortak akıl hareketidir, fikir hareketidir, bilgiye dayalı siyaset hareketidir 8. AK Parti, edebi esas alan mahviyeti öne çıkaran bir nezaket hareketidir 9. Ve AK Parti yürüdüğü zaman arşı titreten, disiplinli bir teşkilatıdır madde 10. Allah yolumuzu açık, menzilimizi hayırlı, dizlerimizin dermanını güçlü, yüreğimizdeki imanı daim eylesin. Allah yar ve yardımcımız olsun, dersimiz hayırlı olsun."

- Programdan notlar

Davutoğlu, programda ders zilinin çalmasıyla kürsüye çıktı. Platformdaki kürsüyü kullanmadan katılımcılara hitap eden Davutoğlu'nun sözleri katılımcıların tezahüratlarıyla sık sık kesildi.

Sözlerine başladığı ilk dakikalarda katılımcıların cep telefonlarının ışıklarını yakarak, "Bir şarkısın sen" parçasını hep bir ağızdan seslendirmesi üzerine Davutoğlu, gençlere dönerek, "İlk derse hazır mıyız? O zaman başlayalım" dedi.

Öte yandan programa katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nu salona girerken katılımcıların yoğun sevgi tezahüratlarıyla karşılandı.

Programa, Ramazanoğlu'nun yanı sıra, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile parti yöneticileri, milletvekilleri ve İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ile partililer katıldı.

Program, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

(Bitti)

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.