Aktif Bank "Krediye Bağlı Borçlanma Aracı İhracı" Gerçekleştirdi

Aktif Bank "Krediye Bağlı Borçlanma Aracı İhracı" Gerçekleştirdi
Aktif Bank, sermaye piyasalarında ilk kez 379 gün vadeli 25 milyon lira tutarında "Krediye Bağlı Borçlanma Aracı İhracı" gerçekleştirdiğini bildirdi- Aktif Bank Genel Müdürü Sümer:- "Aktif Bank olarak Türkiye sermaye piyasalarına yeni bir ürün sunmuş olma

İSTANBUL (AA) - Aktif Bank, sermaye piyasalarında ilk kez "Krediye Bağlı Borçlanma Aracı İhracı" gerçekleştirdi.

Aktif Bank'tan yapılan açıklamada Türkiye'de sermaye piyasalarına ilk varlığa dayalı menkul kıymet ve ilk proje finansmanına yönelik sukuk gibi yenilikçi finansal ürünleri sunan bankanın sermaye piyasalarında ilk kez "Krediye Bağlı Borçlanma Aracı İhracı" gerçekleştirdiğini duyurdu.

Türkiye'de ilk defa ihracı gerçekleştirilen bu ürün ile yatırımcılara Aktif Bank'ın verdiği bir kredinin riskinin devredilmiş olduğu aktarılan açıklamada, "Bu yapılandırılmış finansal ürün çerçevesinde kredinin geri ödenme riskini yatırımcılara devreden Aktif Bank, kendi riskine ek olarak kredi kullanan kuruluşun riskini de alan yatırımcıların bu risk karşılığında yüksek faiz getirisinden yararlanmasını sağlamış olacak." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, 379 gün vadeli 25 milyon TL tutarındaki ihracın başarılı şekilde sonuçlandığı kaydedildi.

Yatırımcıların ihraç kapsamında aldıkları kredi riskinin karşılığında Aktif Bank'ın diğer borçlanma araçlarının getirisinin üzerinde bir getiri elde edecekleri ifade edilen açıklamada, ürünün, Borsa İstanbul Menkul Kıymetler Kesin Alım Satım Pazarında işlem göreceği bilgisi verildi.


- "Piyasa derinleşecek"


Açıklamada konuya ilişkin görüşlerine yer verilen Aktif Bank Genel Müdürü Serdar Sümer, sermaye piyasalarında yine bir ilk gerçekleştirmiş olmaktan büyük gurur ve memnuniyet duyduklarını belirtti.

Bu ürün sayesinde yüksek getiri hedefleyen menkul kıymet yatırımcılarının bankaların kredi alacakları üzerinden getiri elde etmesinin yolunu açmış olduklarının altını çizen Sümer, "Sermaye piyasalarında ürün çeşitliliğinin tüm finans sektörünün kaynak çeşitliliğini arttırmak açısından çok önemli olduğu kanaatindeyiz. Önümüzdeki dönemde bu yenilikçi ürünün diğer kurumlar tarafından da ihracının yapılması ile piyasasının derinleşeceğini düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.