Uğur Özteke

Uğur Özteke

Akyokuş için…

Akyokuş için…

Şehrin Akyokuş mevkii bu şehrin insanı için çok farklı anlamlar ifade edebilir. Mesela bu bölge ile ilgili Tayyip Ağa fıkrası bile vardır değil mi?

Biraz sonra aşağıda pazar günü Konya dışından gelen misafirlerini Akyokuş’a götüren bir işadamının acı hatırasını sizlerle paylaşacağız.

Ancak oraya gelmeden de Akyokuş bölgesi ile ilgili başta Tahir Başkan olmak üzere şehri yöneten büyüklerimizin bölge ile ilgili projelerinden kısaca söz edelim.

Her şeyden önce Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Bey Başkanlık koltuğunu bırakmadan bu bölge ile ilgili kalıcı bir çalışmaya imza atacak. O dev projenin tamamlanması Tahir Bey’in o tarihine kadar tamamlanır mı tamamlanamaz mı, orasını bilemeyiz. Ama Tahir Başkan’ın, Fen İşleri Daire Başkanı Selim Bey’in ve çalışma arkadaşlarının bu bölge ile ilgili inanılmaz güzel ve şehre çok farklı bir zenginlik katacak projeleri var.

Aylar öncesinden bölge ile ilgili son çalışmaların sunumunu biz de Tahir Başkan’la özel olarak izleme şansını yakalamıştık.

Ayrıca malum Akyokuş’un bir yanında Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin Köyceğiz Külliyesi yükseliyor. Rektör Muzaffer Şeker Hoca; burası tamamlandığı zaman buranın Akyokuş’un bir yakası gecesi ile gündüzü ile boğazın incisinin bir yanı olacağını söylüyor.

Akyokuş’un diğer yakası ile ilgili olarak eğer duyumlarımız yanlış ya da eksik değil ise Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da bu tepeleri imara açarak bu tepeleri güzel projeler ile şehre kazandıracak.

Durum böyle olunca da günümüzün kıraç, ot bitmeyen tepeleri inşallah gündüz ihtişamlı, gece de ışıl ışıl olacak.     

Şu anda bile ilk çalışması tamamlanan yol ve çevre düzenlemesi bu işin daha A’sı…

Biz yöneticilerimizin, bürokratlarımızın bunu en güzel şekilde yapacağına inanıyoruz.

Gelelim şimdi bu büyük güzelliklerin, küçük sıkıntılarına.

Pazar günü çok sevdiğim bir dostumuz aradı. Saat 15’e geliyordu. İstanbul’dan gelen misafirlerine etliekmeğimizi yedirdikten sonra Konya’yı şöyle tepeden bir göstermek, Konya ile övünmek istemiş.

Akyokuş’ta Büyükşehir’in Kafem’lerine gelmişler.

Kafem’ler içinde bir küçük parantez açacak olursak.

Tahir Başkan Kafem’lere özel ilgi gösteriyor ve Kafem’ler de Allah için güzel hizmet veriyor. Her türlü küçük aksaklıklar yöneticilerinin özel hassasiyetleri ile kısa sürede hemen gideriliyor.

Ama dostumuz Pazar günü diyordu ki, “Abi, belediyenin aldığı kararla Kafem saat 17’den önce açılmıyormuş”…

Dostumuzun dediklerini, kızgınlığını ve hayal kırıklığını anlamaya çalıştık. Bazı şeyleri not aldık. Ama hâlâ bu işte bir yanlışlık olduğuna inanıyoruz. İnşallah da öyledir.

Aksi takdirde duyduklarımız şehir adına hiç de güzel bir şey değildi.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Gerçek dostlar yıldızlara benzer, karanlık çökünce ilk onlar görünür.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

İyi gün dostu olmadığımızı, zor anlarda gösterebildiğimiz zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR