Akyürek: “31 ilçede asfaltta rekor kırıyoruz”

Akyürek: “31 ilçede asfaltta rekor kırıyoruz”
Karaman Caddesi’ndeki asfalt çalışmalarını yerinde inceleyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya merkezde son iki ay içinde asfalt yenileme çalışmalarına 30 milyon liradan fazla harcama yaptıklarını söyledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, asfalt çalışmaları devam eden Karaman Caddesi’nde incelemelerde bulundu. Konya şehir merkezinde çok sayıda caddede büyük bir asfalt yenilme çalışması yaptıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, şu anda Karaman Caddesi’nde yaklaşık 5 kilometrelik mesafede asfalt çalışmasının tamamlamak üzere olduğunu söyledi. Yapılan yol ve asfalt yenileme çalışmalarında mümkün olduğu kadar trafiği az etkileyecek şekilde çalıştıklarını vurgulayan Başkan Akyürek, “Ekiplerimiz mümkün olduğunca gece altyapı ve asfalt yenileme yapıyor, gündüz de bölüm bölüm trafiğe açıyor. Sadece Konya merkezde son 2 ay içinde asfalt yenileme çalışmalarına 30 milyon liradan fazla harcama yaptık ve yaklaşık 200 bin ton asfalt kullandık. Konya’nın 31 ilçesine baktığımızda bu yıl asfaltta rekor kırıyoruz. 200 milyon liranın üzerinde mahalle yolu ve asfalt çalışması yapıyoruz. Her gün 800’den fazla yerde 800’den fazla ekiple çalışıyoruz. Arkadaşlarımıza ve destek olan mahalle sakinlerine teşekkür ediyorum” dedi.
Yaptıkları çalışmalarla şehrin standardını yükselttiklerini vurgulayan Başkan Akyürek, “Şehir standardını yükseltirken korumak da gerekiyor. Şehrimizin bütün ana arterlerindeki asfaltlarını, kaldırımları son 10 yılda yeniledik. Özellikle inşaat malzemesi çeken kamyon ve tankerlerin gerekli itinayı göstermediğini görüyoruz. Cezalandırma tek başına önleyici değildir. Esas önleyici olan şehrin kendisini korumasıdır. Buralara çok ciddi emek veriliyor” diye konuştu.
Mahalle Muhtarı Hidayet Kurt da Karaman Caddesi’nde ihtiyaç duyulan bir çalışmanın hayata geçirildiğini belirterek, “Ekipler gece gündüz demeden çalıştı. Bize bayram hediyesi oldu. Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederiz” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.