Uğur Özteke

Uğur Özteke

Akyürek, Şeb-i Arus’un havasını bile değiştirir

Akyürek, Şeb-i Arus’un havasını bile değiştirir

Kültür Müdürümüz Sayın Çıpan başta olmak üzere Müdürlüğün dost isimlerinin ısrarlı daveti üzerine dün “niye gittiğimi dahi bilmeden” Novotel’e gittim. Biz içeriye girmek için adım atmıştık ki Tahir Başkan’ın makam arabası durdu ve Başkan araban indi. “Başkanım siz de geldiğinize göre içerideki toplantı galiba önemli” diye takılayım dedim, bizim hazır cevap Başkan “Yok Uğur abi sen de öyle her toplantıya katılmıyorsun ki” demez mi?..

Tahir Başkan ile ilgili olarak inşallah gelecek hafta yine farklı bir şey yazmak istiyoruz. Başkanla sohbet ederek içeriye girerken, Sayın Valimiz Muammer Erol Bey, Kültür Müdürü Sayın Çıpan, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel Hoca’da geldiler. Yine ayaküstü küçük bir şehir sohbetinin ardından toplantının yapılacağı salona girdik.

Bu toplantı ile açıklamaları gazetemizden ya da basın ve yayın organlarından bolca göreceksiniz. Biz izninizle işin biraz detaylarının dedikodusunu yapalım.  

Tanıdığımız günden bu yana açıkça söylüyoruz Vali Muammer Erol gibi bir valiyi biz ömrümüz süresince herhalde bir daha göremeyiz. Güler yüz “tamam”, insanlık “tamam”, beyefendilik “tamam”, mütevazilik “tamam”, dervişlik “tamam”… Daha bir sürü “tamam”lar ve tüm bunların hepsi Devletin Konya’daki 1 numarası Valinin üzerinde. Açık ve net biz böylesini görmedik. Göremeyiz de galiba.

Mesela dün Sayın Vali açış konuşmasını yapıyor, sözü İl Müdürüne veriyor. İl müdürü söze başlıyor Vali Bey önündeki basın mensuplarının tüm mikrofonlarını ve ses kayıt cihazlarını tek tek müdürün önüne koyuyor. Müdür Bey konuşmasını bitiriyor Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Bey söz alacak Vali Bey bu kez tek tek cihazları Tahir Başkan’ın önüne taşıyor. Ben daha ne diyeyim.

Tahir Başkan büyük ve çooook derin politikacı. En uzun ve detaylı konuşmayı yapıyor. Ama her cümlesinde ince ince siyaset yapıyor. 10 yıl öncesinin sıkıntılı törenlerinin bu kez nasıl olmayacağını çaktırmadan herkesin beynine işliyor.

Biz bu köşede yıllardır yazarız da birileri ısrarla ya anlamazlar ya da bizi ve Tahir Başkan’ı anlamak istemezler.

Tahir Başkan, Mevlana ruhunun minik öğrencilere kadar nasıl işlenmekte olduğunu şöyle bir geçtikten sonra Cumhurbaşkanı’nın, Başbakan’ın, Devlet Başkanlarının Konya’da olduğu 17 Aralık gecelerindeki hava kirliğinin önlenmesi için yaptığı çalışmalardan birkaç küçük detay verdi.

Mesela bırakın Karatay’da Meram’da bile 500 bin liraya satılan lüks dairelerin bulunduğu sitelerde doğal gaz bağlantısı olduğu halde bu sitelerde kömürlü kalorifer kazanlarında kaçak kömür yakıldığını, hangi sitede sıcak su için gaz ısınmak için kömür yakıldığının tespitlerini yaptıklarını anlattı.

Hep derim bana kızmayın ama biz yine hep demeye de devam edeceğiz. Ben 40 yıllık gazetecilik hayatımda Tahir Başkan gibi bir siyasetçiyi çok ama çok az gördüm. Yanlış anlaşılmasın, Demirel, Erbakan, Türkeş, Özal, Çiller, Yılmaz, Baykal İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken Recep Tayip Erdoğan’ı tanıdım ve de gazeteci olarak takip ettim. Bu isimler lider. Ama Tahir Başkan çok derin politikacı.

Ben Başkan’ı seviyorum sayıyorum takdir ediyorum. Zaten daha partinin kamuoyu ile paylaşmadığı gizli anketlerde de Tahir Başkan’ın 1 Kasım öncesi sevgi ve kabullenilmek çıtasını nerelere çektiğini artık Ankara biliyor.

Size bir küçük tüyo daha vereyim mi?

Konya’da şu günlerde üzerine vazife olsun olmasın herkes Selçuk Üniversitesi’ne birilerinin rektör olması için hiçbir şey yapmasa da dedikodusunu yapıyor değil mi?

Peki Tahir Başkan en yakınındakine tek bir kelime etmiş mi?

Etmez. Etmezzzz.

Neyse Konya’yı 40 yıl sonra böylesine ilk kez bir Mevlana anma törenleri öncesi kilitlenmiş, kenetlenmiş ve tek yumruk olarak gördük. Emeği geçen herkese şehir adına sonsuz teşekkürler.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Bir insanın aklı bilgisine göre değil, bilgi edinme yeteneğine göre ölçülür.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Umumi ya da iş yerlerindeki tuvaletleri temiz bırakmayı öğrendiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR