Akyürek: “Türkiye’ye model olan hizmetler yapıyoruz”

Akyürek: “Türkiye’ye model olan hizmetler yapıyoruz”
Akyürek, fiziki, sosyal ve kültürel belediyecilik başlığında projeler oluşturduklarını, Sosyal Kart, Sosyal Doku Haritası, Kent Bilgi Sistemi gibi bu alanda Türkiye’ye model çok sayıda çalışma yaptıklarını söyledi. 

Birlik Vakfı Konya Şubesinde “Yerel yönetimlerde yeni yaklaşımlar” konulu bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, fiziki, sosyal ve kültürel belediyecilik başlığında projeler oluşturduklarını, Sosyal Kart, Sosyal Doku Haritası, Kent Bilgi Sistemi gibi bu alanda Türkiye’ye model çok sayıda çalışma yaptıklarını söyledi. 
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Birlik Vakfı Konya Şubesinde “Yerel yönetimlerde yeni yaklaşımlar” konusunu anlattı. Konuşmasında, belediyecilikte hayırlı iz bırakmanın önemine dikkat çeken Başkan Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası’nın şehirlere neler getirdiği hakkında bilgi verdi. Yeni yasada laboratuvar şehrin Konya olduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, “Konya bu konuda dikkatle takip ediliyor. Çünkü coğrafi alan olarak Türkiye’nin 19’da birine tekabül ediyor. Yasadan önce Türkiye’deki belediye sayısının yüzde 15’i Konya’daydı. Bunun bilincinde işe başladık. Şu anda Konya’nın 31 ilçesinde, bütün mahallelerinde yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Yeni Büyükşehir Yasası çerçevesinde 3 yılda 1.5 milyar liradan fazla yatırım yaptık. Konya’nın topyekün kalkınmasını sağlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.
Büyükşehir Yasası mantığında en önemli olayın Büyükşehir Meclisinin tam bir şehir meclisi haline gelip şehir kalkınma planını hazırlaması olduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, “Sadece belediyecilik hizmetleri değil de şehir kalkınma planını bir bütün olarak hazırlayan bir aşamaya geçmek gerekiyor. Maddi ve manevi kalkınmayı birlikte sağlamalıyız. Mesela Konya’da daha az suç işlenen şehir projesinin mutlaka hayata geçirilmesi gerekiyor. Kötü olayların daha az olduğunu, hiç yaşanmadığı bir hedefe doğru gitmemiz gerekiyor. Maddi ve manevi kalkınma projesinin Büyükşehir eliyle daha güçlü bir şekilde hayata geçirmeliyiz. Biz bu dönemde bunun altyapısını hazırlamaya çalışıyoruz. Konya’da fiziki, sosyal ve kültürel belediyecilik başlığında projeler oluşturduk. Bu sac ayağının hiç birinin eksik kalmamasını istedik. Bu alanlarda Türkiye’de model çok sayıda çalışma ortaya çıktı. Sosyal Kart, Sosyal Doku Haritası, Kent Bilgi Sistemi bunlar arasındadır” diye konuştu.
Programın sonunda katılımcıların sorularını yanıtlayan Başkan Akyürek, Birlik Vakfı Konya Şube Başkanı Orhan Gündüz ve katılımcılara Hadis-i Şerif kartları hediye etti.
(İHA-FM-Y)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.