Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Akyürek’in Vefası ve Haşmet Okur

Akyürek’in Vefası ve Haşmet Okur

 

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin kurmayları, Başbakanı şehirden gönderdikten sonra aileleri birlikte Afyon’da kampa girdiler. Genel sekreter yardımcıları, daire başkanları, kilit noktadaki bazı isimler…

AK Parti geleneğinin bir ürünü olan kamp programları genelde verimli geri dönüş sağlar. Şehri yönetenlerin belirli bir organizasyon ışığında birlikte oluşturdukları sinerji, şehre pozitif katkı sağlar.

Bu kampta çok şey konuşulduğu, belki de 2019 yerel seçimleri öncesi inceden inceye kısa ve orta vadeli planların yapıldığı aşikâr.

Ana gündem maddelerinden bir tanesi de Nisan ayında görev süresi bitecek olan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterinin halefini belirleme süreci…

Zihnimizi mevcut Genel Sekreter Haşmet Okur Bey’le ilgili yokluyoruz.

Olumsuz hiçbir şey yok. Ta Mustafa Özkafa zamanından beri belirli bir çizgi, dirayet ve disiplinle görevinin başında.

Hiç kimseyi kırmayan babacan yapısı… Daire başkanları arasında zaman zaman nükseden sıkıntıları büyük bir vakarla halledişi... Bu şehir için yaptıkları… Taa Hadim’deki mezarlığın duvarı için gönderdiği çimentodan tutun Konyaspor için yaptıkları… Ve her şeyden öte siyasi tecrübesi.

2004 seçimleri ile ilgili dost sohbetinde anlattığı bir anısı geliyor aklıma. Yüz ifadem birden tebessümlü bir hal alıyor. Başkan Özkafa’ya gelip durumumuz zor dediğinde; onun söyledikleri çınlıyor sonra (…)

 

Büyükşehir Belediyesi ve Konya için Haşmet Okur demek kuşkusuz “bir devir” demek. Tahir Bey’in en yakın sırdaşlarından biri demek.

Ve yine onun görev süresinin biterek makamından ayrılması Büyükşehirde bir devrin sonu demek.

İsmi bizde mahfuz olmakla birlikte yeni genel sekreterin yönetici karakteri şehrin yönetimini direkt etkileyecek bir süreci tetikleyecek.

28 Mart 2004 yerel seçimlerinden bugüne 14 yıl geçmiş. Tahir Bey bu süreçte neredeyse hiçbir kurmayını görevden almadı. Ciddi yerlerde olan genel sekreter yardımcıları, daire başkanları müdürler… Seçimler sonrası yoruldum diyenlerin dışında hiç kimse yerinden edilmedi.

Bu kuşkusuz Milli Görüş geleneğinin bir tezahürü. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da çok büyük bir sıkıntı olmadığı sürece kendi ekibine sonunda kadar sahip çıktığını hepimiz biliriz. Akyürek de bu gelenekten. Kendisi ile birlikte yola çıkanları en üst mevkilere getirdi. Aralarında dedikodu üretilenler dâhil hiçbirini silmedi.

Doğru ya da yanlış bu da onun tarzı ve vefası kuşkusuz.

Bakalım Afyon kampı daha ne tür yer değişiklerine gebe…

Şimdi Konya için yepyeni bir dönem başlıyor. Dileriz kazanan hep şehrimiz olur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR