Alacabel Tüneli Basına Açıldı

Alacabel Tüneli Basına Açıldı
​​​​​​​Konya-Antalya kara yolunda önemli bir yükü hafifletecek olan Alacabel Tünelinin kış aylarında yaşanan trafik çilesini sona erdireceğini planlanıyor...

Konya-Antalya kara yolunda önemli bir yükü hafifletecek olan Alacabel Tünelinin kış aylarında yaşanan trafik çilesini sona erdireceğini planlanıyor. 2019 Yılında yapımı tamamlanması planlanan tünelde, Orman ve Su işleri Bakan yardımcısı Harun Tüfekci önderliğinde; Seydişehir Yalıhüyük ve Ahırlı ilçesinden gelen heyet yapılan çalışmaları yerinde inceleyip basına bilgi verdi.

dsc_0557.jpg

Tünelin şantiye şefliğinde tünel hakkında bilgi veren Karayolları bölge müdürü

Turgut Aydın toplantıda konuyla ilgili şu bilgileri verdi. Burada Alacabel tüneli ile ilgili bilgilendirme ve ilerleme programı ile ilgili toplantıdayız. Önümüzdeki günlerde ihalesi yapılacak olan Tınaztepe tüneli ve yoluyla ilgilide güzel bir haber veriyoruz. 18 Ağustosta yapılacak mevcut Alacabel tüneliyle çalışmaların devam edecek. Tınaztepe tüneli Seydişehir marangozlar çıkışından bizim Antalya ya kadar olan 40 km’lik sınırımızı 32 km ye düşürecek. 7360 m Alacabel, 1043 m çift tüplü tünelin yapılmasıyla toplamda 8 km‘lik bir kısalma oluyor. Bu tünellerin yapımıyla beraber kış aylarında ki bu yol güzergâhında ki sorun ortadan kalkacak. Tanker trafiği ise mevcut yolu kullanmaya devam edecek. Bu yol ise ıslah edilip yine BSK lı hale getirilecek.” Dedi.

img_9406.jpg

Alacabel şantiye şefi Şevket Karaca’nın sunumuyla tünel hakkında detaylar konuklara anlatıldıktan sonra, Orman ve Su işleri Bakan yardımcısı Harun Tüfekci Seydişehir’de ki devam eden ve yapılacak projeler hakkında bilgiler verdi. Antalya Bölgesinde de proje aşamasında 4 adet tünel yapılması planlanıyor. Böylece bölgede 6 adet Tünel yapılmış olacak.

dsc_0571.jpg

Daha sonra basın mensuplarıyla birlikte tüneli gezen heyet yerinde incelemeler yaptı.

 Hedef 2019’da tüneli bitirmek.

Orman ve Su işleri Bakan yardımcısı Harun Tüfekci Tünel çıkışında yaptığı açıklamada ; ‘’Değerli arkadaşlar öncelikle kara yolları Konya bölge müdürü ve ekibine teşekkür diyoruz böylesi güzel anlamlı bir ziyareti de  yaptık çok güzel çalışmaları yerinde gördük şahit olduk, sizlerde gözlemlediniz şuan itibariyle neredeyse çift tüpün iki tarafında toplamda 4 km civarında bir giriş yapılmış ve hazırlanmış gözüküyor. Hedef tabi 2019 içerisinde burayı bitirmek.

_mg_9457.jpg

Bu anlamda gerek karayolları bölge müdürümüz gerek ekibi gerek çalışanlarımız azim içinde, gayret içinde şahsen bugün Seydişehir Kaymakamımız Seydişehir, Ahırlı, Yalıhüyük belediye başkanlarımızla ilçe başkanımızla basın mensuplarımızla beraber bu çalışmaları yerinde inceleme fırsatı oldu.

Tınaztepe Tüneli 18 Ağustos 2017’de ihale edilecek

Buradan şu müjdeyi de vermek istiyoruz, sayın müdürüm o konuda bize sağ olsun bilgi verdi. İnşallah malum olduğu üzere bu Alacabel tünelinden sonra Tınaztepe tüneniyle alakalı da bir etüt çalışması vardı, tamamlandı ve bu çalışmada yapım ihalesi anlamında 18 Ağustos 2017’de ihale edilecek.

 

img_9489.jpg

Her iki tünelde yakın zamanda hemen hemen eş zamanda tamamlanmış olacak. Bitmiş olacak hizmete girmiş olacak. Ben bu anlamda, özellikle bu yolların  ve tünellerin mimarı olan ve Türkiye’de bu tür hizmetlere damga vurmuş olan liderimiz Cumhur Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Ulaştırma bakanlığı döneminden itibaren çok  önemli hizmetler vermiş bu yollarda tünellerde çok ciddi şekilde eser bırakan değerli Başkanımız Binali Yıldırım beye, çok önemli çalışmalara imza atan Ulaştırma bakanımıza- karayolları genel müdürümüze ve bölge müdürümüze bu güzel çalışmalardan dolayı teşekkür ediyoruz.

Bizde Orman ve Su işleri bakanlığı olarak yapılan çalışmalarda karayollarının ormanla alakalı olan kısımlarında yapılacak her türlü gereken desteği veriyoruz. Malum olduğu üzere ormanlık bir alandan geçiş vardı hızlı bir şekilde prosedürün işlemesine destek verdik. Tünelin çıkış tarafındaki gereken prosedürün hızlanması için çalışmaları yürütüyoruz. Arkadaşlar çünkü hizmet bir  bütündür. Kurumlar arasında hiçbir zaman taassup olmaz kurumlar birlikte beraber oligarşik bürokrasiyi yenecek ve birlikte sorunları aşacaktır. Bu konuda gereken her türlü çalışma yapılıyor.

 

img_9495.jpg

Konyalı vekilleri unutmadı

Bir teşekkürde buradan Konya millet vekillerimize başta Ahmet Sorkun ağabeyimiz olmak üzere, değerli millet vekillerimize teşekkür ediyorum. Onlarda hakikaten Konya’mıza çok önemli hizmetler kazandırmak için mücadele ediyorlar bu hizmetlerin aşama aşama gelmesinde de çok büyük emekleri vardır. Allah razı olsun biz bir bütün halinde ekibiz ekip olaraktan çalışmaya devam edeceğiz   Cenab-ı Allah  mahcup etmesin , nice hizmetler yapmak için Mevla’m bize gayret versin. Gerek siyasetçisi gerek bürokrasisiyle bir bütün halinde hizmet etmeye ve çalışmaları daha ileri noktaya götürmeye 2023 hedefine ulaşmak içinde mücadele edeceğiz. Bu güzel çalışma için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum . Cenab-ı Allah yar ve yardımcımız olsun .’’Dedi.

img_9527.jpg

Programa Orman ve Su işleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci nin yanı sıra Seydişehir kaymakamı Aydın Erdoğan Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal Ak Parti Seydişehir ilçe başkanı Mustafa Konurer Ahırlı Belediye Başkanı İsa Akgül,  Yalıhüyük  Belediye başkanı Hasan Koçer,  karayolları bölge müdürlüğü ekipleri ve basın mensupları katıldı. (Süleyman Sayan)img_9527.jpgimg_9535.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.