Alaçatı 7. Ot Festivali

Alaçatı 7. Ot Festivali
Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkan Yardımcısı Demir:"Bu yıl festivali yaklaşık 50 bin kişinin ziyaret etmesini bekliyoruz"

İZMİR (AA) - Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkan Yardımcısı Yakup Demir, bu yıl 7'ncisi yapılacak Alaçatı Ot Festivali'ni 50 bine yakın kişinin ziyaret etmesini beklediklerini bildirdi.

Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7-10 Nisan'da gerçekleştirilecek festivalin turizmcilere moral kaynağı olduğunu, Alaçatı'da otellerin dolduğunu ifade ederek her yıl artan ilgi nedeniyle de esnafın yüzünü güldüğünü belirtti.

Festivalin bu yıl daha da başarılı olacağına inandıklarını belirten Demir, ilgiden memnuniyeti dile getirerek Çeşme'nin bu sayede sezona iyi bir başlangıç yapacağını vurguladı.

Demir, "Festival nedeniyle otellerimizin çoğu doldu. Hatta, ilgiden talepler karşılanamadı. Bu yıl festivali, yaklaşık 50 bin kişinin ziyaret etmesini bekliyoruz. Bu rakam 68 yıllık mazisi olan Cannes Film Festivali ziyaretçi sayısına doğru ilerliyor. Dolayısıyla Çeşme'de sezon, ot festivali sinerjisi ile başlamıştır ve geçmiş yıllara benzer seyirle devam edecektir." diye konuştu.

Ege turizminin festivallerle desteklenmesi gerektiğini savunan Demir, bölgenin global olumsuzluklara karşı "Türkiye'nin stepnesi" olduğunu aktardı.

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ise yaptığı yazılı açıklamada, turizm markası haline gelen Alaçatı'nın konuklarını ağırlamaya hazır olduğuna değinerek, "Herkesi, Alaçatı'nın sıcaklığı ve samimiyetini tatmaya davet ediyorum. Alaçatı'nın ot kokulu eşsiz sokaklarında, güler yüzlü insanlarla güzellikleri paylaşmak, insanlarla sohbet edip ağız dolusu kahkahalar atmak ve 'O an Alaçatı'daydım' diyebilmek için herkesi bu festivali paylaşmaya çağırıyorum." görüşlerini aktardı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.