Aladağ Kayak Merkezi Projesi İçin Somut Adımlar Atılacak

Aladağ Kayak Merkezi Projesi İçin Somut Adımlar Atılacak
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek ve ilçe belediye başkanları, Derbent ilçesi sınırlarındaki Aladağ'da kayak merkezi oluşturulacak alanda incelemelerde bulundu

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya'nın Kış Sporları Merkezi olması için çalışma yürütülen Aladağ Kayak Merkezi Projesi ile ilgili bu yıl içinde daha somut adımlar atılacağını söyledi.

Akyürek ve ilçe belediye başkanları, Derbent Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte Aladağ’da bir araya gelerek, kayak merkezi oluşturulacak alanda beyaz örtü üzerinde kayak keyfi yaşadı.  

Aladağ’ın artık ilgi alanlarına dahil olduğunu belirten Akyürek, burada kayak merkezi oluşturma çabalarını Belediye Başkanı Hamdi Acar'ın başlattığını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi olarak bu projeye sahip çıktıklarını ifade eden Akyürek, şunları kaydetti:

"Derbent Belediyesi ile Konya’nın ilk kayak merkezini Aladağ’da oluşturacağız. Bugün burada belediye başkanlarımız ve belediye yöneticisi arkadaşlarımızla ve buranın alan projesini hazırlayan arkadaşlarımızla bu mevsimde kar durumu nasıl diye bir inceleme yapmış olduk. Bugünlerde Konya merkez ile ilçelerde kar yokken Aladağ’da 75-80 santimetre civarında kar var. Ortam kayak yapmaya son derece müsait. Konyamıza yakın bölgede, Ilgın, Beyşehir, Hüyük, Seydişehir ve Doğanhisar ilçelerimiz de buraya çok yakın. Çalışmalarımız devam ediyor. Konya'nın Kış Sporları Merkezi olması için çalışma yürütülen Aladağ Kayak Merkezi Projesi ile ilgili bu yıl içinde daha somut adımlar atılacak."

- Kar kalınlığı mart ayında bir metre

Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar ise Aladağ’da mart ayının ilk günleri olmasına rağmen yaklaşık bir metre civarında kar olduğunu vurguladı.

Kısa süre önce Uludağ’da incelemelerde bulunduklarını aktaran Acar, "Orası ile Aladağ’ı mukayese ettiğimizde gerçekten Aladağ’ın artılarının daha fazla olduğu ortaya çıktı. İnşallah Aladağ, Konyamız kadar Türkiyemizin de turizm ve kayak merkezi olacak" diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum