"Alamet-i Kıyamet" filmi 20 Mayıs'ta vizyona girecek

"Alamet-i Kıyamet" filmi 20 Mayıs'ta vizyona girecek
Asteros Film'in yapımcılığını, Doğa Can Anafarta'nın yönetmenliğini yaptığı "Alamet-i Kıyamet"'in başrollerinde Büşra Çubukçuoğlu, Funda Ersin ve Murat Onuk yer alıyor

İSTANBUL (AA) - Asteros Film'in yapımcılığını, Doğa Can Anafarta'nın yönetmenliğini yaptığı "Alamet-i Kıyamet" filmi 20 Mayıs’ta vizyona girecek.

Filmin yönetmeni Doğan Can Anafarta, AA muhabirine yaptığı açıklamada, filmin hikayesinin 2015 yılının başlarında ortaya çıktığını belirterek, "Film hikayesini düşündüğümüz sıralarda kadın cinayetlerinde bir artış oldu. Biz de bunun üzerine yoğunlaşmak istedik. Halkın ilgi gösterdiği birçok korku filmi dini ögeler üzerine kurulu korku filmleri, nitekim benim bir önceki filmim de öyleydi. Kadın cinayetleriyle ilgili hususla dini ögeleri birleştirerek bir hikaye yazmaya karar verdik." dedi.

Filmde, 1999 yılında Türkiye'de ve dünyada yaşananlara alternatif bir gerçeklikle yaklaştıklarını aktararak, şunları söyledi:

"1999 yılında çocuktum ama o dönem bende büyük bir etki oluşturdu. Çünkü o süreçte deprem oldu, güneş tutulması yaşandı, satanist cinayetler, sahte mesihler çıktı. Bunlar halk arasında kıyamet alameti olarak nitelendiriliyordu. Biz de 99 yılı kıyametin başlangıcıysa ve o zamandan bu yana kıyamet devam ediyorsa diye bir hikaye kurduk."

Çekimlerin bir aya yakın sürede gerçekleştiğine değinerek, "Psikolojik gerilim karakter filmi. Dini ögeler dışında mitolojik ögeleri de kullandık. Daha önce işlenmemiş ama Türkiye'de çok ilgi gören İlluminati tarikatına yer verdik. Dini ögeler içeren türün dışına çıkmazsak tekrara düşeceğimiz için korku filmi sektörü ölecek. Dolayısıyla seyirciyi ilk başta dini ögelerle alıp ondan sonra sunduğumuz yeni şeyi sevdirmemiz lazım." ifadelerini kullandı.

Filmde Elif karakterini canlandıran başrol oyuncusu Büşra Çubukçuoğlu da ilk defa bir korku filminde rol aldığını belirterek, "Korku filmi izleyebilen biri değilim. O yüzden bir korku filminde oynayabileceğimi düşünmüyordum. Ama ailemin ve çevremin desteğiyle üstesinden geldim ve kabul ettim. 'Sette başımıza esrarengiz olaylar gelir mi?' diye düşündüm ama düşündüğüm gibi çıkmadı. Eğlenceli bir set süreci geçirdik. Filmde, Roman Polanski'nin Repulsion filminde Catherine Deneuve'ın performansından ilham aldım." diye konuştu.

Başrollerinde Çubukçuoğlu'nun yanı sıra Funda Ersin ve Murat Onuk'un da yer aldığı film, hamile olan ve yalnız yaşayan Elif'in, tuhaf komşularıyla birlikte 72 No’lu apartmanda yaşadıkları mitolojik ve korkunç hikayeleri konu ediyor.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.