Alanya Ultra Maratonu

Alanya Ultra Maratonu
- 110 sporcunun katılımıyla başlayan organizasyonun ilk gününde, Keykubat Dağ Koşusu'nda erkeklerde İsa Özçelik, kadınlarda ise Yasemin Can birinci oldu


ANTALYA (AA) - Antalya'nın Alanya ilçesinde "Yörüklerin izinde Torosların zirvesine" sloganıyla düzenlenen ultra maraton başladı.

Alanya Belediyesinin ana sponsorluğunda gerçekleştirilen Alanya Ultra Maratonu'nun startı, iskelede deniz feneri önünde verildi. Ultra maratonun yanı sıra Taurus Dağ Maratonu ve Keykubat Dağ Koşusu kategorilerinde yarışların yapıldığı organizasyona, 110 sporcu katıldı.

Organizasyonun ilk gününde, 20 kilometrelik Keykubat Dağ Koşusu'nda erkeklerde İsa Özçelik, kadınlarda ise Yasemin Can birinci oldu.

Yarış direktörü Ahmet Arslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilk kez düzenlenen maratonun "Yörüklerin izinde Torosların zirvesine" sloganıyla gerçekleştirildiğini söyledi. Arslan, Alanya Ultra Maratonu'nun 64, Taurus Dağ Maratonu'nun ise 42 kilometrelik parkurda yapıldığını aktardı.

Ultra maratonun zorlu parkuruyla sporcuların aklında kalacağını belirten Arslan, farklı bir organizasyona imza attıklarını dile getirdi. Bugünkü üç yarışın profesyonellere yönelik olduğunu vurgulayan Arslan, yarın ise 5 kilometrelik Alaiye Halk Koşusu ve 3 kilometrelik bayrak yarışlarının yapılacağını ifade etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.