Alanya Ultra Maratonu

Alanya Ultra Maratonu
- Organizasyon 5 kilometrelik Alaiye Halk Koşusu ile tamamlandı


ANTALYA (AA) - Antalya'nın Alanya ilçesinde "Yörüklerin izinde Torosların zirvesine" sloganıyla düzenlenen ultra maraton organizasyonu sona erdi.

Alanya Belediyesinin ana sponsorluğunda gerçekleştirilen organizasyonun ikinci gününde, 70 kişinin katılımıyla 5 kilometrelik Alaiye Halk Koşusu yapıldı. Koşuda kadınlarda Nalan Beler, erkeklerde Emirhan Altıntaş birinci oldu.

Organizasyonda dün gerçekleştirilen 64 kilometrelik Alanya Ultra Maratonu'nda erkeklerde Murat Kaya, kadınlarda Rus Elena Polyakova birinci sırayı aldı. Taurus Dağ Maratonu'nda ise erkeklerde Ahmet Bayram, kadınlarda Ezgi Akdeşir birinciliği elde etti.

Yarışların ardında düzenlenen törende dereceye giren sporculara madalya verildi.

Yarış direktörü Ahmet Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Alanya'da bir ilki gerçekleştirdiklerini söyledi.

Maratonun ilk gün etaplarında sloganlarındaki gibi sporcuların Torosların zirvesine kadar çıktığını belirten Arslan, "Sporcular genel olarak yarışlardan büyük keyif aldılar. Parkur çok beğenildi. Şu ana kadar Türkiye'nin en değişken, en güzel ve en teknik parkuru ortaya çıktı, diyebilirim. Bu yönde yorumlar da geliyor ve bizi çok mutlu ediyor." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.