Ali Şen: Pereira Gitmeli

Ali Şen: Pereira Gitmeli
Fenerbahçe Kulübünün eski başkanı Ali Şen, sarı-lacivertli futbol takımının Portekizli teknik direktörü Vitor Pereira'nın gönderilmesinin kulüp için en faydalı karar olacağını söyledi

Fenerbahçe Kulübünün eski başkanı Ali Şen, sarı-lacivertli futbol takımının Portekizli teknik direktörü Vitor Pereira'nın gönderilmesinin kulüp için en faydalı karar olacağını söyledi.

Geçen sezon kupa alamayan, bu sezon da UEFA Şampiyonlar Ligi'ne erkenden havlu atan Fenerbahçe'de teknik direktör Pereira, en büyük tartışma konusu oldu. Sarı-lacivertlilerin eski başkanı Ali Şen, AA muhabirine konuyla ilgili açıklama yaptı.

Fenerbahçe'nin dünyanın en büyük kulüplerinden biri olduğunu vurgulayan Şen, "Pereira geldiği zaman otoritesinin, ciddiyetinin Fenerbahçe'yi taşıyamayacağını söylemiştim. Fenerbahçe dünyanın en büyük kulüplerinden biri ve dünyanın en büyük taraftarlarına sahip. Böyle bir kulübe de güçlü, tecrübeli, bilgili, otoriter antrenör lazım. Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu Pereira'ya her türlü desteği verdi. Çalışma ortamının en iyi şekilde verilmesine rağmen Pereira başarılı olamadı. Pereira, bir an evvel gitmeli." ifadelerini kullandı.

Pereira'nın gönderilmesi halinde alması muhtemel tazminat ya da yıllık ücretinin sorun olmayacağını da aktaran Şen, "Tazminat konusu Aziz Yıldırm ve yönetim kurulu için çok ufak, hemen halledilebilir bir konudur." dedi.

Taraftarın tepkisine ve muhtemel teknik direktör değişikliğine de değinen Şen, "Aziz Yıldırım 18 yıldır başkanlık yapıyor. Kulübün içini dışını biliyor. Yönetim kurulunda tecrübeli arkadaşlar var. Bilgili ve kültürlü insanlar var. Gelecek teknik direktörün yabancı ya da yerli mi olacağı konusuna en iyi kararı onlar verir." diyerek sözlerini tamamladı.

Belgü: Bu dönemde gönderilmesi hata olur
Fenerbahçe Kulübünün eski yöneticisi ve 2015 yılında yapılan genel kurulda başkan adayı olan Hulusi Belgü, bu dakikadan sonra yapılacak teknik direktör değişikliğinin yarar getirmeyeceğini dile getirdi.

Hulusi Belgü, Vitor Pereira'nın geçen sezon başarısız olduğunu vurgulayarak, "Şu anda onun gönderilmeye çalışılması abesle iştigal olur çünkü sezon başladı, hazırlıklar yapıldı. Teknik direktörün isteğine göre transferler gerçekleştirildi. Bu hocadan memnun olmayan taraftar ve genel kurulun sözlerine Aziz Bey, kulaklarını tıkadı. Bu saatten sonra hoca değiştirmek Fenerbahçe'ye daha da zarar verir. İyi hoca bu dönemi boş geçmez. Ne yazık ki büyük bir hata yaptılar. Başkanın İsmail Kartal olayındaki gibi taraftara ve genel kurula meydan okuduğunu düşünüyorum. Nasıl İsmail Kartal'ı getirdi, Pereira'yı da tutması buna benzer bir hareket." değerlendirmesinde bulundu.

Taraftarın tepkisini ve Monaco maçında tribünleri boş bırakmasına da değinen Belgü, "Boş kalmasını başkan istiyor. Taraftarın maçlara gelmesini istemiyor. Sadece kendi düşüncesiyle hareket edenlerin gelmesini amaçlıyor. Gelmeyen taraftara kızmıyorum. Her şey İsmail Kartal'ın döneminde olduğu gibi gidiyor. O zaman da tribünlere taraftar alınmıyordu. Yine okul tarafındaki tribüne taraftar alınmıyor. Çok net bir şekilde ortada bu." diye görüş belirtti.

Taraftarın tepkisi arttı
Fenerbahçe taraftarının Vitor Pereira'ya tepkisi her geçen gün artıyor.

Geride kalan sezonda lig, kupa ve Avrupa'da istenen sonuçları alamayan Fenerbahçe'de taraftarlar en büyük sorumlu olarak Pereira'yı gösterdi. Yeni sezonda yönetimin Pereira'yla devam etme kararı almasıyla yapılan transferlere rağmen taraftarlar, ilk tepkilerini UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundaki Monaco maçında belli etti. Ülker Stadı'nda oynanan kritik maçı yaklaşık 10 bin taraftar takip etti ve tribünlerin büyük kısmı boş kaldı.

Monaco karşısında oynanan kötü futbol ve Şampiyonlar Ligi'ne havlu atılmasıyla taraftarın tepkisi sosyal medyaya sıçradı. Sarı-lacivertli taraftarlar "İstafınıVerVitorPereira", "VitorPereiraVarsaBizYokuz", "VitorPereiraGoHome", "İstifaEtPereira" gibi başlıkları Twitter'da dünya listesine sokmayı başardı. Sarı-lacivertli taraftar gruplarının da destek verdiği konu başlıkları altında binlerce tweet atılarak Pereira'ya tepki gösterildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.