Ali Toy’dan geometrik hüsnü hat

Ali Toy’dan geometrik hüsnü hat
Modern hat çalışmalarında geometrik çizgiler kullanan hattat Ali Toy’un sergisinden başka, Salih Keleş’in ‘İnsanlar Yüzler ve Kent’, Halil Akdeniz’in ‘Sınırların Ötesi’ bu haftasonu için farklı tatlar vaadediyor.

Bu haftasonunda renklerin dünyasına şöyle bir revan olmak isterseniz, İstanbul’un köşesinde bucağında pek çok sergi sizleri bekliyor olacak. Bu sergilerden üçüne kısaca göz atalım burada. Ressam Salih Keleş, 11. kişisel sergisini Taksim Sanat Galerisi’nde açtı. 9 Mayıs’a kadar sürecek olan sergideki eserler, genellikle şehir temasını işliyor. Sanatçı kent insanlarının günlük yaşam içindeki durumlarını, yüzlerine vuran duyguları ustalıkla taşıyor tuvaline. Gelinlik provasındaki genç bir kadından, bahçede oynayan çocuklara kadar naif fırça darbeleriyle dile gelen kentin aynasını tuvalin renkli dünyasından izlemek isteyenler için oldukça tatmin edici bir sergi.

Tek bir sergiyle yetinmek istemiyorsanız şayet, Taksim Sanat Galerisi’nden ayrıldıktan sonra bu kez Nişantaşı’na doğru yol aldığınızda, Teşvikiye Caddesi’ndeki (no 45) Bozlu Art Project’te ‘Sınırların Ötesi’nde bir sergiye tanıklık edebilirsiniz. Türk resminin önde gelen isimlerinden Halil Akdeniz’in son yapıtlarının yer aldığı bu sergide, kültürel veriler, simgeler ve işaretlerle dolu bir ortam sizi bekliyor olacak. Halil Akdeniz imzalı ‘Sınırların Ötesi’ adlı sergideki çalışmaların içeriğini yaşadığımız coğrafyaya ait kültürel bellek biçimlendiriyor. Sanatçı yeni yapıtlarında ‘kavramlar ötesi resim’ anlayışına doğru yol alırken, resmi duvar yüzeyinden koparıp, tüm mekanı kapsayan, bütünleyen bir görselliği sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

YÜZLERİMİZE BİR BAKALIM

Ressam Salih Keleş’in “Şansanlar, Yüzler ve Kent’ sergisi Taksim Sanat Galerisi’nde 9 Mayıs tarihine kadar görülebilir.

SINIRLARIN ÖTESİNDE

Usta ressam Hilil Akdeniz’in “Sınırların Ötesi” isimli sergisi 24 Mayıs’a kadar Nişantaşı’ndaki Bozlu Art Project’te.

Geometri ile hattın izdivacı

Günümüz Hat sanatı ustalarından Ali Toy’un modern yorumlarından oluşan hat sergisi ‘Harflerin İzinde’ Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi’nde açıldı. Klasik ve modern hat çalışmalarını İstanbul’da sürdüren sanatçının özellikle talik, divani ve modern hat eserleriyle dikkat çektiğini belirttikten sonra serginin 10 Mayıs’a kadar açık kalacağını da hatırlatalım. Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışan Ali Toy, modern hatlarda temel geometrik çizgiler kullanıyor. Şayet, klasik sanatlarla modernin mezcedildiği sentezlerden hoşlananlardansanız, Ali Toy sergisi size göre.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.