Alima Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Buz:

Alima Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Buz:
"Karabük karşısında alınan galibiyet, Vartaş Elazığspor maçı öncesi iyi bir moral oldu"- "Vartaş Elazığspor deplasmanında takımımızı en iyi şekilde temsil ederek galibiyetle dönmek durumundayız"

MALATYA (AA) - PTT 1. Lig takımlarından Alima Yeni Malatyaspor'un teknik direktörü İrfan Buz, Kardemir Karabükspor karşısında alınan 1-0'lık galibiyetin Vartaş Elazığspor maçı öncesi takıma iyi bir moral olduğunu söyledi.

Buz, Türkiye Futbol Federasyonu Antrenman Sahası'ndaki idman öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, son haftalardaki kötü gidişattan dolayı morallerinin bozulduğunu dile getirdi.

Ancak bu hafta sahalarında ağırladıkları Kardemir Karabükspor maçında önemli bir galibiyet aldıklarını ifade eden Buz, galibiyetten dolayı mutlu olduklarını belirterek, "Ama inanın berabere de kalmış olsaydık, kötü sonuç olmazdı. Ama kazanmamız çok iyi oldu. Futbolcu kardeşlerimiz de biz de mutluyuz. Malatya halkı da üç puandan mutlu. Karabük karşısında alınan galibiyet, Vartaş Elazığspor maçı öncesi iyi bir moral oldu" dedi.

Karşılaşmada gol pozisyonları bulduklarını aktaran Buz, "İlk yarıda Mba'nın net bir pozisyonu vardı ayrıca yüzde yüz penaltımız verilmedi. Akabinde ise Hüseyin Kar'ın şanslı golü geldi. Bu gol, her yerde konuşuldu. Türkiye'nin gündemine oturdu. Yakaladığımız fırsatlar ve net penaltı pozisyonuna bakıldığında 3 puanda hakkımız olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Buz, rakiplerin puan kaybettiği haftayı karlı kapattıklarına dikkati çekerek, bu maçı unutarak önlerine bakacaklarını kaydetti.

Vartaş Elazığspor maçının hazırlıklarına başladıklarını, bu maçın önemini bildiklerini vurgulayan Buz, şöyle konuştu:

"Takımdaki eski arkadaşlarımız Elazığspor maçının önemini çok iyi biliyor. Takıma yeni gelen arkadaşlara bundan bahsediyorlar. Malatya için önemli bir maç olacak. Bu maça iyi hazırlanmak zorundayız. Deplasmanda takımımızı en iyi şekilde temsil ederek galibiyetle dönmek durumundayız."

- İdmandan notlar

Sarı-siyahlı ekip, deplasmanda Vartaş Elazığspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarına Türkiye Futbol Federasyonu Antrenman Sahasında yaptığı antrenmanla başladı.

Teknik direktör Buz yönetiminde gerçekleştirilen idmana, hafif tempolu koşuyla başlayan futbolcular, daha sonra topla çalışma yaptı. İdmana izin alan defans oyuncusu Sadık Çiftpınar ile hafif bir sakatlığı bulunan Sandro Gotal'ın yanı sıra dinlendirilen Sedat Akçay ve Ali Sakal katılmadı. Ayak bileğinden sakatlığı bulunan Gudio Koçer ise antrenmanı düz koşu ile tamamladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.