Alışveriş Merkezlerinde Gasp İddiası

Alışveriş Merkezlerinde Gasp İddiası
Gece saatlerinde alışveriş merkezlerindeki güvenlik görevlilerini etkisiz hale getirerek kuyumcudan altın ve saat gasbettikleri iddiasıyla 11 kişi yakalandı

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da gece saatlerinde alışveriş merkezlerindeki güvenlik görevlilerini etkisiz hale getirerek kuyumcu dükkanlarından altın ve saat gasbettikleri iddiasıyla gözaltına alınan 11 şüpheli, adliyeye sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, gece saatlerinde alışveriş merkezlerine gelen maskeli kişilerin, silahla tehdit ettikleri güvenlik görevlilerinin ellerini ve ayaklarını bağladıktan sonra iş yerlerinden para, altın, saat ve değerli eşyaları gasbettiği yönündeki ihbarlar üzerine çalışma başlattı.

Güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis, şüphelilerin olay yerlerine çalıntı otomobillerle geldiğini, gasp olayını gerçekleştirdikten sonra farklı araçlarla kaçtıklarını belirledi.

Polis, şüphelilerin kaçış istikametinde, 100 saatin üzerinde, MOBESE ve güvenlik kamera görüntülerini inceledi. İnceleme sonucunda tespit edilen şüphelilere yönelik başlatılan fiziki çalışmanın ardından Küçükçekmece'de 9 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Oprasyonda, suç şebekesi lideri olduğu idddia edilen Olcay T. ile 10 kişi yakalandı.

Gözaltına alınan şüphelilerin, 5'i alışveriş merkezi olmak üzere 16 ayrı iş yerinden piyasa değeri 1 milyon lira olan 7 saat ile 5 milyon lira değerinde altın gasbettikleri iddia edildi.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada, 2 tabanca ve şarjör, kurusıkı tabanca, çalıntı otomobil, 300 bin lira değerinde 2 saat ve çok sayıda ziynet eşyası ele geçirildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.