Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

Allah onlardan razı olsun

Allah onlardan razı olsun

Bu haftanın ayrı bir manevi iklimi vardı 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıl dönümünde hepimiz Çanakkale’de destan yazan, tüm dünyaya dur diyen Şehit ve Gazilerimizi andık. Gelibolu yarımadası doldu taştı. Televizyonlar birkaç gün Çanakkale zaferiyle ilgili belgeseller ve filmler yayınladılar. Köşe yazılarımızda, radyolarda ve muhabbet ortamlarında hep Çanakkale Destanı vardı. Tüm kurum ve kuruluşlarımız verdikleri ilanlarla kutladılar bu kutlu günü. Benim en çok ilgimi çekense Kulu Cihanbeyli Derneği’nin ilanları oldu. Gazetemizde de yayınlanmış olan ilanlarda öyle güzel mesajlar vardı ki bu mesajların bir kısmını sizlerle paylaşmak istedim.

‘Birlikte ölmeyi Çanakkale’de yaşadık, Birlikte yaşamayı Çanakkale’de öğrendik. Birlikte özgür yaşayalım diye onlar öldü. Birlikte kıyamete kadar yaşamayı onlar için başaracağız.’ 

Bizim en çok ihtiyacımız olan şey Birlik ve Beraberlik en güzel Çanakkale’yle anlatılabilir. Anadolu’nun her bir köşesinden, Trablus’tan, Gazze’den, Yemen’den gelip Çanakkale’de bütün olan Ecdadın torunları bugünde 1915’te dedelerinin şuuruna erişecekler. Gelibolu’dan işgal için taarruza geçen Batılıların torunları ise biz bu şuura erişirsek başlarına geleceği bildikleri için bu birlik ve beraberliği bozmak için ellerinden geleni yapıyorlar. İnşallah biz hiçbir oyuna gelmeyeceğiz tıpkı dedelerimizin Çanakkale’de olduğu gibi birlik olacağız.

253 bin Çanakkale Şehidimiz için bir proje hazırlanmış bu konuda sizleri de bilgilendirmek istedim. ‘Zinde Gençlik, Spor ve İzcilik Kulübü önderliğinde, Konya Erdemli Gençlik, Spor ve İzcilik Kulübü İzci ve liderleri tarafından Çanakkale savaşlarının 100. yılında “HER ŞEHİDE BİR YASİN, HEDEF 253 BİN” sloganıyla başlatılan projede okunacak Yasin-i Şerifleri, 22-26 Nisan 2015 tarihlerinde Türkiye İzcilik Federasyonu tarafından düzenlenen “Dedeciğim Ben Geldim” temalı Çanakkale Milli Bilinç Kampı’nda dedelerimize hediye etmek istiyoruz. Sizleri Yasin-Şerif okumaya, 100. yılında Çanakkale Savaşlarını ve orada şehit olan dedelerimizi hatırlamaya davet ediyoruz.’  Çanakkale şehitlerimize birer Yasin’de biz hediye edelim www.253binyasin.com adresinden projeyi takip edebilirsiniz.

Bu hafta bizde bu kutlu zaferi bizlere hediye eden Mabedine Namahrem eli değmesin diye canını verenleri andık yazımızda. Akif’in ‘O Şehitler ki Şahadetleri dinin temeli’ dediği Çanakkale’de, Gazze’de, Yemen’de, Trablus’ta Alem-i İslam için Şehadet şerbetini içen Ecdadı andık. Ne siyaset ne ticaret yazarak bu atmosferi bozmayalım ve yazımızı yine Akif in dizeleriyle bitirelim.

‘Ey Şehid oğlu Şehid isteme benden makber,

Sana ağuşunu açmış duruyor Peygamber.’

Allah (cc) O’nlardan razı olsun.

Hayırlı Cuma’lar…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR