Allavi, İbadi'nin Dava Partisi'nden istifasını istedi

Allavi, İbadi'nin Dava Partisi'nden istifasını istedi
BAĞDAT (AA) - Irak'ta eski Başbakanlardan İyad Allavi'nin Vataniyye Koalisyonu, Başbakan Haydar el-İbadi'nin Dava Partisi'nden istifa etmesini istedi.Allavi'nin...

BAĞDAT (AA) - Irak'ta eski Başbakanlardan İyad Allavi'nin Vataniyye Koalisyonu, Başbakan Haydar el-İbadi'nin Dava Partisi'nden istifa etmesini istedi.

Allavi'nin Koalisyonu tarafından yapılan yazılı açıklamada, koalisyon milletvekillerinin Allavi ile toplantı yaptığı belirtildi. Açıklamada, koalisyonun Irak'ın siyasi ve ekonomik çilesinden kurtulması için kapsayıcı ve köklü reformdan yana olduğu ifade edilerek, bağımsız adaylardan oluşan teknokratlar hükümetinde Başbakan İbadi'nin mensubu olduğu Dava Partisi'nden istifa etmesi gerektiği vurgulandı.

Irak'ta gerçek reform haritasını belirlemek için ulusal siyasi güçlerle koordinasyonun önemine de değinilen açıklamada, siyasi hizipçiliğin halk tarafından reddedildiği ifade edildi.

Allavi'ye bağlı Vataniyye Koalisyonu'nun 328 sandalyeli Irak meclisinde 21 sandalyeye sahip olduğu biliniyor.

İbadi, 16 bakandan oluşan teknokratlar hükümeti kabinesini 31 Mart'a meclise sunmuştu. İbadi, sayısını 22'den 16'ya düşürdüğü yeni kabinede Ticaret ve Sanayi Bakanlığına henüz aday gösterilmezken, Savunma ve İçişleri bakanlarının ise ülkenin içinde bulunduğu güvenlik şartlarından dolayı değiştirilmediğini açıklamıştı. Adayların öz geçmişi incelendikten sonra meclisin 10 gün içinde yeni kabine için güven oylaması yapması bekleniyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.