Allgau Orient Rallisi'nin Türkiye etabı Sultanahmet'ten başladı

Allgau Orient Rallisi'nin Türkiye etabı Sultanahmet'ten başladı
AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır, ralliye katılan bir aracı kullanarak, yarışın startını verdi- Bakan Bozkır: - "Terör burada, ırk, din ve dil ayırmayan çirkin yüzünü bizlere gösterdi. Çok sayıda Alman kardeşimizi burada terör nedeniyle kaybettik"- "Bugü

İSTANBUL (AA) - Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Sultanahmet'teki terör saldırısını hatırlatarak, "Terör burada, ırk, din ve dil ayırmayan çirkin yüzünü bizlere gösterdi. Çok sayıda Alman kardeşimizi burada terör nedeniyle kaybettik." dedi.

Bozkır, Sultanahmet Meydanı'nda, bu yıl 11. gerçekleştirilen Doğu Batı Dostluk ve Barış Rallisi'nin (Allgau Orient) Türkiye etabının başlatılması dolayısıyla düzenlenen törene katıldı.

Bakan Bozkır ve beraberindekiler, Dikili Taş önünde oluşturulan "Barış İçin Güller" platformuna saksı içindeki gülü bıraktı. Daha sonra yarış için hazırlanan montu giyen ve şapka takan Bozkır, ralliye katılan araçlardan birini kullanarak, törenin yapılacağı yere geldi.

Bozkır, burada yaptığı konuşmaya, proje çerçevesinde Türkiye'ye, İstanbul'a gelenlere "Hoş geldiniz." diyerek başladı.

Geçen yıl yine bu organizasyonun parçası olduklarını, bundan onur ve gurur duyduğunu ifade eden Bozkır, şöyle konuştu:

"O zaman yolculuk Ürdün'e doğru gidiyordu. Bu sene Gürcistan'a ve onun akabinde Dalyan'a geri döneceksiniz. Gerçekten sizleri medeniyetlerin buluşma noktası olan bu tarihi meydanda ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum.

Yolculuğu boyunca dostluk ve barış temelini ön plana çıkaran bu ralliye katılmakla aslında Türkiye'de bulunduğunuz sürede ülkemizin sunduğu barış ve dostluk ortamına da şahit olacaksınız. Yüzyıllar boyunca birçok medeniyetlere ev sahipliği yapmış şehirleri, bölgeleri görmüş olacaksınız. Bütün bu gezeceğiniz, ziyaret edeceğiniz bölgelerin özgün birleşimi bu topraklarda barış ve hoşgörü kültürünün yeşermesine olanak sağlamış olmasıdır. İnşallah bu yolculuğunuzda bu tarihi ve doğal güzelliklerin de keyfini çıkaracaksınız."

İstanbul'un yüzyıllar boyunca "Ulu Şehir", Mutluluk Şehri", "Yedi Tepeli Şehir" gibi tanımlarla, isimlerle anıldığını kaydeden Bozkır, modern İstanbul'un ise 15 milyonluk genç ve dinamik nüfusuyla spor ruhunu yeniden hissettiğini anlattı.

Volkan Bozkır, İstanbul'un, 2010'da Avrupa başkenti olma onurunu taşıdığını dile getirerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"En güzel tarafı bu projelerin çeşitlilik içinde birlik ilkesinin birbiriyle örtüştüğünü görmemizdir. Ama burada ayrıca sizlere teşekkür etmek istiyorum. Zira terör burada, ırk, din ve dil ayırmayan çirkin yüzünü bizlere gösterdi. Çok sayıda Alman kardeşimizi burada terör nedeniyle kaybettik. Bugünkü töreni de çok güzel bir şekilde, onların anısına patlama sonucu kaybettiğimiz yerde saygı duruşu yaparak ve çiçek koyarak başlamayı uygun gördük. Avrupa'nın her tarafından buraya çiçek getirerek, birlikte bu töreni gerçekleştirmemize imkan sağlayan tüm yarışmacılara ve konuklara da teşekkür ediyorum. 20 ülkeden 600 yarışmacıyı bir araya getiren bu organizasyon için hem organizatör kardeşlerimize hem de tüm katılımcılara teşekkür ediyorum."

AB Bakanı Bozkır, daha sonra tören alanında ralliye katılan bir aracı kullanarak, yarışın Türkiye etabını başlattı.

Rallinin Türkiye etabına 20 ükeden 300 araç ve 550 yarışmacı katılıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.