Alman gayrimenkul firması Çeşme'yi yatırım üssü yapacak

Alman gayrimenkul firması Çeşme'yi yatırım üssü yapacak
İSTANBUL (AA) - Almanya'da gerçekleştirdiği nitelikli konut projeleriyle tanınan HOMES firması, Çeşme'deki 30 milyon avroluk ilk yatırımının ardından...

İSTANBUL (AA) - Almanya'da gerçekleştirdiği nitelikli konut projeleriyle tanınan HOMES firması, Çeşme'deki 30 milyon avroluk ilk yatırımının ardından yeni yatırımlar için düğmeye bastı.

Şirket açıklamasına göre HOMES, Türkiye'de gayrimenkul sektörüne 200 milyon avro yatırım yapmayı planlıyor. İlk projesi SEA HOMES'u 30 milyon avro yatırımla Çeşme Paşalimanı Koyu'nda hayata geçiren ve haziran ayında teslim etmeye hazırlanan firma, bu projenin ardından Çeşme'deki yatırımlarına devam edecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen HOMES şirketi kurucusu ve Türk girişimci Erkin Köksal, Çeşme'nin en gözde bölgelerinde ilgilendikleri iki proje alanı bulunduğunu belirterek, Çeşme'de otel ve rezidans projesi gerçekleştireceklerini vurguladı.

Alaçatı'da da restoran ve plaj yatırımını kapsayan turizm kompleksi inşa etmeyi planladıklarını aktaran Köksal, "Her iki proje alanı için de Ar-Ge ve fizibilite çalışmaları devam ediyor. Bu alanların imar mevzuatı açısından yasal izinleri ile ilgili de yoğun bir çalışma içindeyiz. Bu projelerdeki yatırım tutarı, yaptığımız ön fizibiliteler neticesinde 150 milyon ile 200 milyon avro aralığında olacak" bilgilerini de paylaştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.