Alman Milletvekili Yusuf: Müslüman kadınlar sokağa çıkamıyor

Alman Milletvekili Yusuf: Müslüman kadınlar sokağa çıkamıyor
Alman Hristiyan Demokrat Birlik Partisi'nin Türk asıllı Milletvekili Yusuf, Almanya'da İslamiyet'e ve Müslüman kadınlara yönelik saldırıları eleştirerek, Müslüman kadınların sokağa çıkamadığını söyledi

 Alman Hristiyan Demokrat Birlik Partisi'nin (CDU) Türk asıllı Federal Meclis Üyesi Cemile Yusuf, Almanya'da İslamiyet'e ve Müslüman kadınlara yönelik saldırıları eleştirdi.

Yusuf, Alman Bild am Sonntag gazetesinde yayınlanan, aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AfD) adlı partinin başkanı Frauke Petry ile karşılıklı verdiği röportajında, kendisinin bir ayrımcılığa uğramadığını ancak Müslüman kadınlardan çok sayıda şikayet mektubu aldığını vurguladı.

Yusuf, "Müslüman kadınlar sokağa çıkamıyor, yüzlerine tükürülüyor ve başörtüleri çıkartılıyor. Tüm bunlar, AfD'nin yaptığı gibi popülist bir kışkırtıcılığın etkileri." ifadelerini kullandı.

İnsanların yasalara uyduğu sürece dini vecibelerini yerine getirilebileceğini ifade eden Yusuf, "Acaba bugüne kadar tek bir trafik cezası bile almayan ailem, poliste sabıkaları bulunan ve bugün bazı eyalet meclislerinde oturan AfD milletvekillerinden daha iyi bir şekilde topluma uyum sağlamış durumda değil mi?" diye sordu.

Petry'nin "aşırıcıların Alman yasalarına uymadığını ve camilerin de gözetim altında tutulduğunu" söylemesi üzerine Yusuf, yasalara uymayan herkesin cezalandırılması gerektiğini ancak Almanya'da 2 bin 500 caminin bulunduğunu ve bunlardan sadece 90'ının Anayasayı Koruma Teşkilatı tarafından izlendiğini anımsattı.

Yusuf, Petry'yi ve partisi AfD'yi sert bir dille eleştirerek, şunları kaydetti:

"AfD'nin aşırı ve tehlikeli bir parti olduğunu düşünüyorum. Aşırı sağcı sloganları tolere ediyor. Bu da Yahudi kuruluşlarına, camilere ve mülteci yurtlarına yönelik saldırıların belirgin şekilde artmasına neden oluyor. Eğer bugün molotofkokteylleri havada uçuşuyorsa bu sizin kışkırtıcı dilinizden ve politikanızdan kaynaklanmaktadır Bayan Petry. Eğer insanlar zarar görürse siz de bundan sorumlu olursunuz."

AfD Başkanı Petry'nin aşırılık yanlılarına dair bir sorusu üzerine milletvekili Yusuf, bu kişilerin dini kavramları manipüle ettiğini, AfD'nin de benzer şekilde çalışarak İslamiyet hakkında doğru olmayan şeyleri yaymaya çalıştığını belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.