Alman parlamenterlere Kilisli kadınların işlemeleri hediye edilecek

Alman parlamenterlere Kilisli kadınların işlemeleri hediye edilecek
Kilis'e, Nobel Barış Ödülü adaylığı için destek istemek üzere Alman parlamentosunda görevli Türk kökenli siyasetçilerle görüşmeye gidecek Kilis Belediye Başkanı Kara, vekillere Kilis'teki kadınların el emeği işlemelerini hediye edecek

KİLİS (AA) - Kilis'in Nobel Barış Ödülü alması için destek istemek üzere Almanya'ya giden Belediye Başkanı Hasan Kara, Türk kökenli Alman siyasetçilere, Suriyeli ve Kilisli kadınların yaptığı el emeği göz nuru ürünleri götürdü.

Almanya ziyareti öncesi konukevinde gazetecilere açıklama yapan Kara, kentin kendi nüfusundan daha fazla Suriyeliyi misafir ettiğini anımsatarak, ortaya çıkan bu güzelliğin dünya tarihine geçmesi gerektiğini söyledi.

Alman Parlamentosunda görevli Türk kökenli siyasetçilerle görüşmek üzere çarşamba günü Almanya'da olacağını aktaran Kara, şunları kaydetti:

"Kilis Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterildi. Bununla alakalı çalışmalarımız devam ediyor. Her ne kadar bazı arkadaşlarımız 'Biz bu ödülü istemiyoruz, güvenlik istiyoruz' diye kampanya başlatıyorlarsa da biz hem 'Nobel Barış Ödülü'nü istiyoruz hem de güvenlik istiyoruz. İkisi birbirinin alternatifi değil, birbirinin tamamlayıcısıdır. Kilis, kendi nüfusundan fazla Suriyeliyi barındırmasına rağmen dünyanın en güvenli şehridir. Roma'dan, Paris'ten ve Londra'dan daha güvenli olduğunu iletmiştim. Bizim şehrimizde güvenlik problemimiz yok. Şehrimizin dışından gelen terör sıkıntımız var ve bu da inşallah en kısa zamanda defedilecektir. Halkımız şunu bilsin ki; bizim derdimiz hem güvenliği, hem birlik ve beraberliği hem de güvenlikle birlikte bu güzelliği dünyaya tanıtmaktır."

Almanya Parlamentosundaki aslen Kilisli olan Emine Demirbüken Wegner ile Özcan Mutlu'nun görüşme talebine olumlu cevap verdiğini aktaran Kara, mümkün olursa Türk kökenli Alman siyasetçi Aydan Özoğuz ve diğer Alman yetkililerle görüşüp Kilis'te yaşanan güzelliği, iyiliği, birlikte yaşam kültürünü anlatma konusunda destek talebinde bulunacağını söyledi.

Kara, Alman yetkililerden Kilis'te yaşananlara kulak verip, Avrupa'da sesleri olmasını isteyeceklerini belirterek, "Buradan Suriyeli ve Türk kadınların yaptığı el emeği göz nuru el işlerini Almanya'ya götürüyoruz. Bunlar bir emek ürünü. Bu insanların yaptıklarını ve birlikte yaşadıklarını göstermek istiyoruz. Bu eşyaları onlara takdim edeceğiz. 21. yüzyılın en büyük, dünya barışı adına en etkileyici olayı olan Kilis’in başardığı birlikte yaşam kültürünü Avrupa'da tanıtmalarına katkıda bulunmalarını isteyeceğiz. Ben inanıyorum ki kendileri de buna destek verecektir. Çünkü randevu isteğimize de kısa sürede cevap verdiler" diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.