'Alman parlamentosunun aldığı karar asla kabul edilemez'

'Alman parlamentosunun aldığı karar asla kabul edilemez'
CHP Grup Başkanvekili Gök, "Alman parlamentosunun aldığı karar asla kabul edilemez ama bu kararın alınmasına vesile olacak dış politikayı izleyen iktidarın tutumu da kabul edilemez." dedi

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "Alman parlamentosunun aldığı karar asla kabul edilemez ama bu kararın alınmasına vesile olacak dış politikayı izleyen iktidarın tutumu da kabul edilemez." dedi.

Gök, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Alman Federal Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin karar almasını değerlendirdi.

Türkiye ve Almanya arasındaki insani, ticari, ekonomik ve kültürel ilişkilere işaret eden Gök, "ikinci vatan" olarak tanımlanan Almanya'nın aldığı bu kararın, kabul edilemez olduğunu söyledi.

Kararın, Türk dış politikasının çöktüğünün bir göstergesi olduğunu ileri süren Gök, "Bu kararın en vahim yanlarından biri de Türkiye Cumhuriyeti'nin artık en yakın ülke olarak nitelendirilen Almanya nezdinde dahi itibarının kalmamış olmasıdır. Nerede bu Türk dış politikası? Türkiye bu hallere düşecek ülke midir? Alman parlamentosunun aldığı karar asla kabul edilemez ama bu kararın alınmasına vesile olacak dış politikayı izleyen iktidarın tutumu da kabul edilemez." diye konuştu.

İktidarın gerekli lobi çalışmalarını yapmadığını, Türkiye'nin çıkarlarını koruyacak girişimlerde bulunmadığını ileri süren Gök, "Perşembenin gelişi çarşambadan belliydi. Bir ret, bir çekimser dışında tüm katılanların oylarıyla alınan bir karar. Bu hükümet bu işin neresinde? Hangi lobi faaliyetlerini yaptınız? Kimi ikna ettiniz? Hiçbir şey yapamadığınız ortada." ifadelerini kullandı.

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gök, bir soru üzerine Alman parlamentosundaki karara, Türk kökenli milletvekillerinin de olumlu oy vermesinin kendilerini üzdüğünün altını çizdi.

Kararı ilişkin TBMM'de yayımlanan ortak açıklamaya HDP'nin imza atmadığının hatırlatılmasına Levent Gök, "Biz Türkiye'nin milli menfaatleri doğrultusunda her zaman yapıcı ve milli bir duruş sergiliyoruz. Her partinin durumunu kamuoyu takdir eder." karşılığını verdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.