"Alman şirketlerinin sadece yüzde 7'si mültecileri istihdam ediyor"

"Alman şirketlerinin sadece yüzde 7'si mültecileri istihdam ediyor"
Ifo:-"Alman şirketlerinin sadece yüzde 7'si mültecileri şu anda istihdam ediyor ya da son iki yılda istihdam etti"-"Firmaların yüzde 34'ü bu yıl ve gelecek yıl mültecileri işe almayı planlıyor"

FRANKFURT (AA) - Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo), yayımladığı bir ankette Alman şirketlerinin sadece yüzde 7'sinin mültecileri şu anda ya da son iki yılda istihdam ettiğini bildirdi.

Merkezi Münih'te bulunan Ifo, işe alma ajansı Randstad'la birlikte yürüttüğü ve binin üzerinde personel yöneticisinin katıldığı bir anketin sonuçlarını yayımladı.

Ankete ilişkin yapılan açıklamada, Alman şirketlerinin sadece yüzde 7'sinin mültecileri şu anda ya da son iki yılda istihdam ettiği belirtildi.

Yanlızca 250 ve üzerinde çalışana sahip büyük firmaların biraz daha yüksek (yüzde 10) mülteci çalışan oranına sahip olduğu ifade edilen açıklamada, "İstihdam edilen mültecilerin payı, özellikle personel müdürlerinin yüzde 28'inin son zamanlarda mültecileri işe aldığını bildirdiği yiyecek-içecek hizmeti sektöründe yüksek" denildi.

Açıklamada, firmaların yüzde 34'ünün bu yıl ve gelecek yıl mültecileri işe almayı planladığı kaydedildi.

Ankete katılanların dil becerilerindeki eksikliği işe almada ana engel olarak gösterdiği aktarılan açıklamada, "Bu durumu şirketlerin yüzde 86'sı büyük engel ve yüzde 11'i de küçük engel olarak görüyor. Dil becerilerindeki endişeleri yasal çerçeve koşulları ve yeterlilik düzeyleri izledi" ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan Ifo, daha önce sığınmacı kriziyle ilgili bir anketine ilişkin açıklamasında Alman ekonomi profesörlerinin yüzde 40'ının sığınmacıların ülkeyi olumsuz etkileyeceğini düşündüğünü bildirmişti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.