Alman Vekilden Türkiye'yi Karalamak İsteyen Ard'ye Tepki

Alman Vekilden Türkiye'yi Karalamak İsteyen Ard'ye Tepki
Alman muhafazakar milletvekili Kudla, ARD televizyonunun Türkiye ile ilgili çarpıtma haberinin ardından Alman medyasında Türkiye’ye karşı başlatılan karalama kampanyasını eleştirdi

BERLİN (AA) - Almanya'da Başbakan Angela Merkel liderliğindeki Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partisi milletvekillerinden Alman muhafazakar milletvekili Bettina Kudla, Türkiye’nin ılımlı Müslüman gruplara desteğinin, Alman medyasında “terör örgütlerine destek” gibi sunulmasına tepki gösterdi.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki hesabından açıklamalarda bulunan Kudla, “Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’a kızanların çoğu Arap Baharı sırasında Müslüman Kardeşlerin gelişini modern İslami bir Mısır diye nitelendirip memnuniyetle karşılamıştı.” dedi.

ARD’nin haberinde soru önergesinin çarpıtılan yanıtında yer alan Türkiye’nin HAMAS’a desteğinden hareketle Ankara’nın “Ortadoğu’daki terör örgütlerine destek” vermekle suçlanmasını da eleştiren Kudla, “HAMAS tarafından yönetilen Gazze Şeridi’ne Avrupa Birliği tarafından yılda yarım milyar avro gönderiliyor. HAMAS, Müslüman Kardeşler tarafından kuruldu. Buna tepki gösteren kim?” ifadelerini kullandı.

-ARD Türkiye'yi terör gruplarına destekle suçlamıştı


Alman kamu televizyonu ARD, Merkel hükümetinin bir soru önergesine verdiği yanıtı dün çarpıtarak haberleştirmiş, Türkiye’yi Ortadoğu’daki terör gruplarına destek vermekle suçlamıştı.

Muhalefetteki Sol Parti'nin soru önergesine yanıt veren Almanya İçişleri Bakanlığı, Türkiye'nin, "Mısır’daki Müslüman Kardeşler, Hamas ve Suriye'deki silahlı muhalif gruplara destek verdiğini" özellikle 2011 yılından itibaren "Türkiye’nin Ortadoğu bölgesindeki İslamcı gruplar için bir merkez haline geldiğini" iddia etmişti. Hükümete ait metinde, bu gruplar için "terör örgütü" nitelendirilmesi yapılmazken, Türkiye'ye yönelik olarak da herhangi bir iddia ya da suçlama yer almamıştı.

Buna rağmen ARD, "son dakika" haberinde, "Alman hükümetinin Türkiye'nin terör örgütlerine destek verdiğini düşündüğünü" ileri sürmüştü.

Almanya İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Dr. Johannes Dimroth ise yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu haberde, Sol Parti tarafından verilen soru önergesine yanıtın yalnızca bazı bölümlerine yer verildiğini bildirmişti.

Gizlilik derecesine sahip olduğu için yanıtın içeriğini kamuoyuyla paylaşamayacağını belirten Dimroth, Almanya İçişleri Bakanlığının ilgili dairesinde vuku bulan bir yanlışlık nedeniyle Dışişleri Bakanlığının görüşü alınmadan metne son şeklinin verildiğini kaydetmişti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.