'Almanlar bu siyasetle koruk bile yiyemez'

'Almanlar bu siyasetle koruk bile yiyemez'
Türkiye Yazarlar Birliği, "Eğer maksat üzüm yemekse, Almanlar bu siyasetle koruk bile yiyemez. Eğer 'Türkiye'ye zarar verelim de ne olursa olsun denilmişse, bu mantıkla bir bir yere varılamaz." dedi

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB), Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararını kınadı.

TYB'den yapılan açıklamada, meclisler tarih yazacaksa, Alman Meclisinin 1915 tehciri ile sınırlı kalmaması gerektiği belirtildi.

"Tarih siyasetçilerin ve meclislerin işi olamaz"

Alman meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararının Avrupa siyasetinin sefaletini bir daha gözler önüne serdiği aktarılan açıklamada, "Avrupa'nın benmerkezciliği aşan bencil tutumunun akıl mantık ilkelerini devre dışı bırakan bir örneği, Alman Parlamentosunun 100 yıl önceki bir göçürme olayı ile ilgili olarak ortaya çıktı. Tarih siyasetçilerin ve meclislerin işi olamaz. Konuya ilişkin en dramatik karar Alman Meclisinin kararıdır." ifadelerine yer verildi.

"Almanya, Türkiye kadar bağımsız bir ülke değil"
Açıklamada, Almanların dünyanın önemli güçlerinden biri olduğu vurgulandı. Herkesin Almanya'nın ABD'nin kontrolünden tam olarak çıkamadığını bildiğine değinilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"2. Dünya Savaşı'ndan sonra Amerikan denetiminin siyonizmin ağırlığını hissettirir tarzda yürüdüğü de tahmin edilebilir. Kısacası, Almanya, Türkiye kadar bağımsız bir ülke değil. Bu kontrollü devletin Türkiye karşıtı kararını nasıl aklileştirebiliriz? Eğer maksat üzüm yemekse, Almanlar bu siyasetle koruk bile yiyemez. Eğer 'Türkiye'ye zarar verelim de ne olursa olsun' denilmişse, bu mantıkla bir bir yere varılamaz. Türk halkı, Almanların Türkiye'ye neden böyle bir kin beslediğini anlamakta güçlük çekiyor. Avrupa ülkeleri içinde halkımızın kendine en yakın bulduğu halk düne kadar Almanlardı."

Açıklamada, Alman Meclisinin Ermeni iddialarını "gerçek" diye kabul ederek bir yere varamayacağı belirtilerek, "Yeryüzündeki nüfusu, gücünün sınırı bilinen bir ülke ile dayanışmanın Almanya'ya kazandıracağı hiçbir şey yoktur. Almanların Türkiye ile Azerbaycan başta olmak üzere diğer Türk cumhuriyetlerini de kaybedeceklerinden şüphe edilmemelidir." görüşleri aktarıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.