Almanya Cumhurbaşkanı Gauck:

Almanya Cumhurbaşkanı Gauck:
"(Yabancı devlet temsilcilerine ve kurumlarına hakareti suç sayan maddenin kaldırılıp kaldırılmaması tartışmasına ilişkin) Bu konuda şimdiki kızgınlık sürecinden dolayı değil, fayda ve zararları bir kez daha iyice değerlendirilerek karar verilmesini tavsi

BERLİN (AA) - Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Alman Ceza Kanunu’nda yabancı devlet temsilcilerine ve kurumlarına hakareti suç sayan 103. maddenin kaldırılıp kaldırılmama kararının enine boyuna değerlendirilerek verilmesini istedi.

Gauck, Deutschlandfunk radyosuna verdiği ve pazar günü yayınlanacak röportajında, bu konudaki kararı verecek parlamentoya tavsiye vermeye istekli olmadığını belirterek, "Ancak bu konuda şimdiki kızgınlık sürecinden dolayı değil, fayda ve zararları bir kez daha iyice değerlendirilerek karar verilmesini tavsiye ediyorum." dedi.

Hukuka ilişkin tartışmalarda bunun böyle yapılmasının her zaman önemli olduğunu vurgulayan Gauck, bu konuda şimdi sabırsız davranıldığını kaydetti.

Gauck, bu tür konularda neyin ne için yapıldığına ilişkin bir düşünme ve tartma sürecine ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, okuduğu şiirde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret eden komedyen Jan Böhmermann hakkında Alman hükümetinin hukuki süreci başlatılabileceğine onay verdiğini açıkladıktan sonra söz konusu Alman Ceza Kanunu’nun 103. maddesinin gereksiz olduğunu, bu maddenin bu yasama döneminde kaldırılacağını açıklamıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.