Almanya İçişleri Bakanı Maiziere, Müslüman Kadınlar Merkezini ziyaret etti

Almanya İçişleri Bakanı Maiziere, Müslüman Kadınlar Merkezini ziyaret etti
KÖLN (AA) - Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Köln'de faaliyet gösteren Müslüman Kadınlar Danışma ve Eğitim Merkezini (BFmF) ziyaret etti.İslam...

KÖLN (AA) - Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Köln'de faaliyet gösteren Müslüman Kadınlar Danışma ve Eğitim Merkezini (BFmF) ziyaret etti.

İslam Konferansı Çalışma Grubu'nda yer alan BFmF müdiresi Amina Erika Theissen'ın daveti üzerine merkezi ziyaret eden Maiziere, merkezin çalışmalarını yerinde inceledi.

Maiziere, Köln’de 20 yıldır göçmenlere yönelik danışmanlık ve eğitim hizmeti veren BFmF'nin gerçekleştirdiği örnek çalışmalar olduğunu ifade ederek, "Bu çalışmalar ülke çapına yayılabilir mi? Bu çalışma ruhuna sahip başka insanlar da bulunabilir mi? Bu soruların yanıtı çok önemli. Merkezin bu örnek çalışmalarını yakından takip ediyorum." dedi.

Bakan Maiziere, merkezin ayrıca çocuk bakımı, okula destek kursları, mülteci danışmanlık hizmeti, aile danışmanlığı gibi çok sayıda konuda topluma katkı sunduğunu, bu çalışmaların çok önemli olduğunu ve kendileri tarafından da desteklendiğini kaydetti.

İçişleri Bakanı Maiziere, BFmF'de entegrasyon kursuna katılan ve kadınlardan oluşan öğrencilerin bulunduğu bir sınıfı ziyaret etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.