Almanya olarak verilen taahhütlerin gerçekleşmesini istiyoruz

Almanya olarak verilen taahhütlerin gerçekleşmesini istiyoruz
Almanya Başbakanı Merkel, "Hepimiz aynı gezegende yaşıyoruz. Her insanın sadece tek bir hayatı var ve o hayatı sürdürülebilir ve anlamlı şekilde yaşama hakkı var. Bunu yapabilmesi için de o kişilere bu fırsatın verilmesi gerekiyor" dedi

İstanbul'da düzenlenen Dünya İnsani Zirvesi'nin açılış oturumunda konuşan Almanya Başbakanı Angela Merkel, uluslararası insani hukuk ve buna uyulması meselesinin üzerinde durulması gerektiğini söyledi.

Bu hukukun Suriye ve başka yerlerde çok ciddi şekilde ihlalini gördüklerini dile getiren Merkel, hastane gibi insanların en çok ihtiyaç duyduğu yerlere sürekli saldırıların olduğunu vurguladı.

En acil yerlerde insani yardımların ulaşmasını sağlamak ve bunun için birlikte çalışmak gerektiğini dile getiren Merkel, şöyle devam etti:

“Ayrıca, insani yardımların mümkün olan en kısa sürede sunulması gerekiyor. Bunu sadece bir felaketten felakete koşarak değil daha sistematik bir şekilde sunmalıyız. Çoğu zaman taahhütler veriliyor fakat kimse bunu uygulamıyor. Almanya olarak bu taahhütlerin gerçekleşmesini istiyoruz. Birleşmiş Milletler bu fonu 1 milyar dolara çıkarmak istiyor. Bu konuda biz de desteğimizi artıracağız. İyi bir şekilde finansmanı gerçekleştirilmiş fonlara ihtiyacımız var. Ayrıca yeni yollar bulmamız, en verimli yaklaşımları belirlememiz ve bunları uygulamamız gerekiyor. İklim değişikliğinin ya da herhangi bir salgının sonucu olabilecek durumlarda finansmanı hızlı şekilde sağlayabilmeliyiz. Belli ödemeleri almaya hakkı olanların bunu minnet duyarak almamaları gerekiyor.

Bugün bir başlangıç sinyali veriyoruz. Küresel faaliyetlerin, ihtiyacı olanlara yardımı sağlayabilmesi için entegre bir sistem kurmamız gerekiyor. Hepimiz aynı gezegende yaşıyoruz. Her insanın sadece tek bir hayatı var ve o hayatı sürdürülebilir ve anlamlı şekilde yaşama hakkı var. Bunu yapabilmesi için de o kişilere bu fırsatın verilmesi gerekiyor. Çoğu insan bu fırsatı göremiyor. Bu girişimi başlattığınız için çok teşekkür ederim.”

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.