"Almanya Seçimleri Ve Türkiye-almanya İlişkileri"

"Almanya Seçimleri Ve Türkiye-almanya İlişkileri"
Eski AP Milletvekili Ceyhun: "Almanya, şu anda Türkiye'ye gösterdiği tepkinin yüzde 5'ini dahi Kenan Evren'e göstermedi"

İSTANBUL (AA) - Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) Avrupa Araştırmaları Direktörlüğü tarafından Almanya'da yapılacak seçimler dolayısıyla panel düzenlendi.

"Almanya Seçimleri ve Türkiye-Almanya İlişkileri" başlıklı panelde konuşan Avrupa Parlamentosu 4. ve 5. dönem SPD milletvekili Ozan Ceyhun, seçimden sonra Almanya ve Türkiye ilişkilerinin düzelmeyeceğini, bunun Alman siyasetçilerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a olan nefretten ve egolarından kaynaklandığını anlattı.

Erdoğan'ın Türkiye'de iktidara geldiği ilk yıllarda Almanların sevindiğini aktaran Ceyhun, şunları söyledi:

"Almanya eski Türkiye ile istediği gibi at koşturabilmekteydi. Eski Türkiye olarak tanımladığımız Türkiye'nin pek bir itibarı yoktu. Daha sonraki yıllarda Almanlardan duyduğum şikayet şuydu, 'Türkiye bizimle artık eskisi gibi istişare yapmıyor' yani bir anlamda onay almak, uygun görüyor musunuz gibi. Eski Türkiye'de buna alışmışlardı, yeni Türkiye'de ise Kenan Evren gibi bir cani, faşist diktatör bu ülkede cumhurbaşkanı olduğunda bile Almanlar tepki vermediler, rahatsız olmadılar. Almanya, şu anda Türkiye'ye gösterdikleri tepkinin yüzde 5'ini dahi Kenan Evren'e göstermediler. Her şey bugün yapıldığı gibi yapılsın, AK Parti yine iktidarda olsun ama Recep Tayyip Erdoğan olmasın, o zaman Almanya bu tepkileri vermeyecek."

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Genel Sekreteri Bülent Bilgi ise Almanya'daki Yeşiller Partisi'nin terör örgütü PKK ile organik bağı olan dernekleri desteklediğini savunarak, "PKK'yı Avrupa'da yasal bir zemine çekmenin gayreti içindeler." dedi.

Bilgi, Almanya'da bulunan Türk kökenli seçmenlerin hepsinin aynı görüşe sahip olmadığını ve bu nedenle Türk seçmenlerin hepsini bir partiye kanalize etmenin zor olduğunu aktardı.

Panelde, SETA Berlin Koordinatörü Zafer Meşe de Almanya'da seçim atmosferini değerlendirdiği bir sunum gerçekleştirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.