Almanya'da Aşırı Sağcı Hakim Yardımcısının Görevine Son Verildi

Almanya'da Aşırı Sağcı Hakim Yardımcısının Görevine Son Verildi
Almanya’nın Bavyera eyaletinin Lichtenfels Sulh Mahkemesi’nde hakim yardımcısı olarak işe başlayan ve geçmişinde aşırı sağcı görüşlere sahip olduğu bilinen Maik B’nin...

Almanya’nın Bavyera eyaletinin Lichtenfels Sulh Mahkemesi’nde hakim yardımcısı olarak işe başlayan ve geçmişinde aşırı sağcı görüşlere sahip olduğu bilinen Maik B’nin görevine son verildiği bildirildi.

Bamberg Yüksek Eyalet Mahkemesi’nden yapılan açıklamaya göre, Bamberg Yüksek Eyalet Mahkemesi Başkanı Celmens Lückemann, hakim yardımcısıyla hakkındaki iddialar konusunda görüştü. Görüşmede hakim yardımcısının görevden alınmasını istediği, mahkemenin de bunu kabul ettiği belirtildi.

Hakim yardımcısının 14 Ekim itibarıyla Lichtenfels Sulh Mahkemesi’ndeki görevinden alındığı ifade edildi. Açıklamada, Maik B'nin bundan sonra herhangi bir oturuma katılamayacağı ve karar veremeyeceği kaydedildi.

Bavyera’da 1 Kasım 2013’te yardımcı hakim olarak atanan Maik B’nin Brandenburg eyaletinde üniversite eğitimi gördüğü sırada "Hassgesang" adlı aşırı sağcı bir müzik grubunun başında olduğu ifade edildi.

Almanya’nın iç istihbarat servisi olan Brandenburg Eyaleti Anayasayı Koruma Teşkilatı’nın söz konusu grubu 2003-2013 yılları arasında izlediği ve aşırı sağcı genç hukukçunun Bavyera eyaletine taşınmasının ardından bu eyaletteki iç istihbarat teşkilatını bilgilendirdiği ancak bu kişinin hukukçu olduğunu bildirmediği kaydedilmişti.

Konunun kamuoyuna yansımasının ardından tartışmalar yaşanmış, Maik B'nin Almanya’nın güneyindeki Bavyera eyaletinde hakimlik görevine kabul edilmesine muhalefet partileri tepki göstermişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.