Almanya'da "Ekonomi Güveni" Eylülde Arttı

Almanya'da "Ekonomi Güveni" Eylülde Arttı
Almanya'da ZEW Ekonomik Güven Endeksi eylülde 17 puana çıktı - ZEW Başkanı Wambach:- "Almanya'daki federal seçimler belirsizlik kaynağı olarak görülmüyor"

FRANKFURT (AA) - Avrupa Ekonomik Araştırmalar Merkezi (ZEW) Ekonomik Güven Endeksi, Almanya'da bu ay ağustosa kıyasla 7 puan artarak 17 puana yükseldi.

Merkezi Almanya'nın Mannheim kentinde bulunan ZEW'den yapılan açıklamaya göre, kurumsal yatırımcı ve analistlerin ekonomiye duyduğu güveni ölçen ZEW Ekonomik Güven Endeksi, Almanya'da eylülde bir önceki aya kıyasla 7 puan arttı.

Ağustosta 10 puan olan endeks, bu ay 17 puan seviyesine çıkmasına karşın 23,8 puan olan uzun vadeli ortalamanın altında kalmaya devam etti.

Almanya'da eylül ayı Cari Durum Endeksi ise ağustosa kıyasla 1,2 puan artarak 87,9 puana yükseldi.

Finansal piyasa uzmanlarının Avro Bölgesi’nin ekonomik gelişimi hakkındaki değerlendirmeleri de gelişti. İlgili gösterge 2,4 puan artarak 31,7 puana yükseldi. Buna karşılık Avro Bölgesi’ndeki mevcut ekonomik durum göstergesi 2,9 puan azalarak 35,5 puana düştü.

- "Almanya'daki federal seçimler belirsizlik kaynağı olarak görülmüyor"

ZEW Başkanı Prof. Dr. Achim Wambach, konuya ilişkin değerlendirmesinde, "2017'nin ikinci çeyreğindeki sağlam büyüme rakamları, hem banka kredilerindeki artış hem de hükümet ve özel sektör firmaları tarafından artan yatırım faaliyetlerinde görülen hızlı yükselişle birlikte finansal piyasa uzmanlarının geçen aya oranla çok daha olumlu bir görünüm sergilemelerinin nedeni olabilir." ifadesini kullandı.

Wambach, Almanya'daki federal seçimlerin belirsizlik kaynağı olarak görülmediğini ve son zamanlarda avronun güçlenmesine yönelik endişelerin şimdilik arka planda kaldığını belirtti.

Endekse ilişkin anket, 4-17 Eylül’de 203 analistin katılımıyla gerçekleştirildi. Ankete katılanlara, gelecek 6 aya ilişkin beklentileri soruldu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.