Almanya’da enflasyon nisanda azaldı

Almanya’da enflasyon nisanda azaldı
FRANKFURT (AA) - Almanya'da Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), nisan ayında önceki aya göre yüzde 0,4, geçen yılın aynı ayına kıyasla da yüzde 0,1 azaldı....

FRANKFURT (AA) - Almanya'da Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), nisan ayında önceki aya göre yüzde 0,4, geçen yılın aynı ayına kıyasla da yüzde 0,1 azaldı.

Almanya Federal İstatistik Ofisinin (Destatis) bugün açıkladığı nihai verilere göre, Almanya'da TÜFE ile ölçülen enflasyon, bu yılın nisan ayında mart ayına kıyasla yüzde 0,4 geriledi. Enflasyon geçen yılın nisan ayına oranla da yüzde 0,1 azalış kaydetti.

Daha önce açıklanan öncü verileri teyit eden nihai enflasyon verisi böylece piyasa beklentisi doğrultusunda gerçekleşti.

Almanya'da, Avrupa Birliği (AB) uyumlu TÜFE ise nisanda bir önceki aya kıyasla yüzde 0,5 ve önceki yılın aynı ayına kıyasla da yüzde 0,3 azaldı. AB uyumlu TÜFE’ye ilişkin nihai veriler de öncü veriler doğrultusunda geldi.


-Enerji fiyatları hariç tutulduğunda enflasyon yüzde 0,9 seviyesinde


Nisan’da ısınmada kullanılan yakıt ve motor yakıtları gibi madeni yağ ürünlerinin fiyat gelişimi genel enflasyon üzerinde bir düşüş etkisi oluşturdu. Diğer enerji ürünlerinin fiyatları da enflasyonu olumsuz etkiledi.

Enerji fiyatları hariç tutulduğunda ise Almanya'da nisan ayı enflasyonu yüzde 0,9 seviyesinde belirlendi.

Ülkede, gıda fiyatları nisanda önceki yılın aynı ayına oranla yüzde 0,5 yükseldi. Alkol ve tütün ürünleri söz konusu dönemde yüzde 2,6 artarken, paket tatil turlarının fiyatları ise yüzde 8,8 düştü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.