Almanya'da Osmanlı Saray Mutfağı Tanıtıldı

Almanya'da Osmanlı Saray Mutfağı Tanıtıldı
Yunus Emre Enstitüsü, Köln'de düzenlediği bir etkinlikle Almanlara Osmanlı saray mutfağını tanıttı

KÖLN (AA) - Yunus Emre Enstitüsü, Almanya'nın Köln kentinde düzenlediği bir etkinlikle Osmanlı saray mutfağının örneklerini sundu.

Enstitünün Köln Neumarkt'daki merkezinde düzenlenen geceye Alman kamuoyunun yakından tanıdığı sanat, siyaset ve bilim dünyasından isimler katıldı. Osmanlı mutfağına özgü yemeklerinin sunulduğu gecede ayrıca klasik Türk müziklerinden örnekler sergilendi.

Yunus Emre Enstitüsü Köln Müdürü Yılmaz Bulut, bu etkinlikle Osmanlı mutfağını Alman konuklara tanıtmak istediklerini söyledi.

Böyle bir geceyi özellikle Noel döneminde düzenlemek istediklerini belirten Bulut, "Çoğunluğu Almanlardan oluşan misafirlerimiz, bu gece hem misafirperverliğimizi hem tarihsel mutfağımızın lezzetini hem de müziklerimiz eşliğinde sohbetin keyfini yaşadılar. Zengin tarihimiz ve kültürümüzün önemli parçası olan mutfak kültürümüzü, görsellikle birleştirip en iyi şekilde sunmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Dekor olarak Osmanlı saraylarını çağrıştıran mekanda verilen yemekte, konuklara peynirli tarhana çorbası, soğuk mezeler, zeytinyağlı dolma, börek, köfte, kızartmalar, kestaneli kuzu kızartma, güllaç, şöbiyet, şerbet ve Türk kahvesi ikram edildi.

Gecede ayrıca, Türkiye'nin Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin'in yanı sıra Yeşiller Partisi NRW Milletvekili Arif Ünal ve orkestra şefi Betin Güneş gibi Türkiye kökenli isimler de hazır bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.