Almanya'da sel felaketi

Almanya'da sel felaketi
Almanya'da birkaç gündür etkili olan şiddetli yağışlar, büyük maddi hasara yol açarken, Bavyera eyaletinde felaket alarmı verildi

Almanya'da birkaç gündür etkili olan şiddetli yağışlar, büyük maddi hasara yol açarken, Bavyera eyaletinde felaket alarmı verildi.

Şiddetli yağışların sellere neden olduğu Bavyera'nın Niederbayern bölgesinde felaket uyarısı yapıldı.

-250 çocuk mahsur kaldı


Bu bölgede özellikle Simbach am Inn, Triftern ve Tann beldelerinin şiddetli yağışlardan etkilendiği, Triftern'de bir okulda ve yanındaki iki çocuk yuvasında yaklaşık 250 çocuğun mahsur kaldığı bildirildi.

Triftern Belediye Başkanı Walter Czech, birkaç saat içinde kent merkezinin sular altında kaldığına dikkati çekerek, "Yaklaşık 250 çocuk hala sınıflarında bulunuyor. Şansımıza okul binası bir dağın tepesinde bulunuyor. Ancak çocuklar belki geceyi spor salonunda geçirebilir. Çünkü yollar ulaşıma kapalı." diye konuştu.

-Sahil koruma da görev yapıyor


Henüz ölü ya da yaralı olmadığını belirten Czech, itfaiyenin yanı sıra sahil korumanın da aralıksız görev yaptığını söyledi.

Bavyera'ya komşu Baden-Württemberg ve Kuzey Ren Vestfalya eyaletlerinde de yağışların su baskınlarına sebep olduğu ve maddi hasara yol açtığı belirtildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.