Almanya'da şubat enflasyonu beklentileri karşılamadı

Almanya'da şubat enflasyonu beklentileri karşılamadı
Almanya'da enflasyon, şubat ayında yüzde 0,4 artarken yıllık bazda değişmedi-Enflasyon verisi piyasa beklentisinin altında gerçekleşti

FRANKFURT (AA) - Almanya'da Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), bu yılın şubat ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 0,4 arttı.

Almanya Federal İstatistik Ofisinden (Destatis) bugün açıklanan öncü verilere göre, Almanya'da TÜFE ile ölçülen enflasyon, bu yılın şubat ayında aylık bazda yüzde 0,4 yükseldi, yıllık bazda ise değişmedi.

Böylece şubat ayı enflasyon verisi, aylık yüzde 0,5 ve yıllık yüzde 0,1’lik artış olacağı yönündeki piyasa beklentisinin altında kaldı.


-AB uyumlu TÜFE yıllık yüzde 0,2 azaldı



Almanya'da şubat ayında Avrupa Birliği (AB) uyumlu TÜFE aylık yüzde 0,4 artarken, yıllık yüzde 0,2 azaldı. Piyasalarda AB uyumlu TÜFE'nin aylık bazda yüzde 0,6 artması, yıllık bazda değişmemesi bekleniyordu.

Analistler, Avrupa’nın lokomotif ülkesindeki enflasyon verisinin beklenenden düşük gelmesinin Avrupa Merkez Bankasının (ECB) mart ayındaki toplantısında para politikası duruşunu daha da gevşeteceği yönündeki beklentileri artırdığını düşünüyor.

Şubat ayı enflasyonuna ilişkin nihai verilerin 11 Mart’ta açıklanması bekleniyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.