Almanya'daki ırkçı saldırılar tarihinin en yükseğinde

Almanya'daki ırkçı saldırılar tarihinin en yükseğinde
Uluslararası Af Örgütü Almanya Şubesi Genel Sekreteri Çalışkan, "Almanya’da ırkçı motivasyonu olan saldırıların sayısı bugün ülkenin tarihinde olmadığı kadar yüksek." dedi

Uluslararası Af Örgütü Almanya Şubesi Genel Sekreteri Selmin Çalışkan, Almanya’nın ülkede yaşayan göçmenleri ırkçı saldırlar karşısında tam koruyamadığını söyledi.

Çalışkan, başkent Berlin’de Uluslararası Af Örgütü’nün İngiltere Ofisi’nden Marco Perolini’nin "Güvensizlikte yaşamak: Almanya, ırkçı şiddetin kurbanlarını nasıl yarı yolda bırakıyor" adlı çalışmasını tanıttı.

Alman devletinin ırkçı saldırıların kurbanlarını yarı yolda bıraktığını ifade eden Çalışkan, "Almanya’da ırkçı motivasyonu olan saldırıların sayısı bugün ülkenin tarihinde olmadığı kadar yüksek. Devlet, insanları ırkçı saldırılara karşı mantıklı şekilde koruyacak durumda değil. Almanya böylelikle Birleşmiş Milletler (BM), Avrupa Birliği (AB) ve Alman hukukundan doğan insan hakları görevini göremezden geliyor." dedi.

Çalışkan, Almanya’da, bir taraftan sığınmacılara iyi davranan ve onlara yardımcı olan insanların bulunduğunu, diğer taraftan ise sığınmacılara ve onların kaldığı yerlere saldıran, sığınmacıların Almanya’ya ait olmadığını söyleyen kişilerin yaşadığını söyledi.

"Irkçı saldırılar 16 kat arttı"
Almanya İçişleri Bakanlığının raporuna göre geçen yıl ülkede sığınmacı yurtlarına karşı bin 31 ırkçı saldırının gerçekleştiğine dikkati çeken Çalışkan, söz konusu saldırıların 2013’e göre 16 kat arttığını dile getirdi.

Çalışkan, Federal Kriminal Dairesinin de sadece 2016’ın ilk çeyreğinde sığınmacı yurtlarına 345 saldırının gerçekleştirildiğini açıkladığına işaret etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.