Almanya'daki seçimlerde bizi neden malzeme ediyorsunuz?

Almanya'daki seçimlerde bizi neden malzeme ediyorsunuz?
"Çok şükür ki geleceğimiz de aydınlık. Ne yaptığımızı da çok iyi biliyoruz. Türkiye'nin gelişmesini istemeyenler karşısında da kalkınmaya, güçlü olmaya, bir olmaya devam edeceğiz. Eski Türkiye'yi çoktan unutmaları lazım. Fakat unutamıyorlar.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Çok şükür ki geleceğimiz de aydınlık. Ne yaptığımızı da çok iyi biliyoruz. Türkiye'nin gelişmesini istemeyenler karşısında da kalkınmaya, güçlü olmaya, bir olmaya devam edeceğiz. Eski Türkiye'yi çoktan unutmaları lazım. Fakat unutamıyorlar. Üç kuruş para verip el pençe divan durdurdukları adamların döneminin bittiğini anlamaları lazım." dedi.

Büyükşehir belediyesince projelendirilen Melikgazi Katlı Kavşağı'nın temel atma töreninde konuşan Özhaseki, Kayseri̇'nin yaşanabilir şehirlerin başında geldiğini söyledi.

Özhaseki, bundan sonra Kayseri'ye yakışan prestijli projelere imza atılması ve ülke genelinde hayata geçirilecek çalışmaların daha kalıcı olmasına önem verilmesi gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Yaptığımız her projenin de daha anlamlı olması, daha kaliteli olması, daha kalıcı olması ve dünyaya örnek gösterilir bir halde olması gerekiyor. Sıradan, rutin, dört gün sonra ortadan kaybolacak hizmetler yapmanın zamanı çoktan geçti. Medarıiftiharımız Mimar Sinan'ın İstanbul'da ortaya koyduğu en gözde eser Süleymaniye'dir. 500 yıl önce o tepenin üzerine kurduğu bu yapının öyle ince hassas bir noktaları var ki bugünkü mühendisler bile parmak ısırmaktan kendilerini alamıyorlar. O tepeye depremi düşündüğü için öyle temel atıyor ki 500 yıldır ayakta. Son 100 senede Türkiye'de tam 56 tane deprem olmuş burası hiç hasar görmüyor. Ama günümüzde 30-40 yıl önce yaptığımız betonarme diye övündüğümüz içerisini demirlerle döşediğimiz binalar ise ne yazık ki deprem olduğunda yerle yeksan oluyor. İşte 1999 depremini hepimiz biliyoruz, İstanbul'a 100 kilometre mesafede olan bu deprem Avcılar'da 300 kişinin ölmesine sebebiyet veriyor. Demek ki bizler son dönemde teknolojiden uzaklaşmışız, bilimin gerçeklerinden uzaklaşmışız ve bunlar neticesinde ortaya koyduğumuz birtakım işler ve eserler de iyi olmaktan uzak. Şimdi artık Kayseri gibi şehirlere düşen sıradan projeler değil prestij projeler hazırlamaktır."

- "Almanya'daki seçimlerde bizi neden malzeme ediyorsunuz?"

Özhaseki, Myanmar'da bir insanlık dramı yaşandığını ve tüm dünyanın buradaki katliamlara duyarsız kaldığını ifade ederek, "Günlerdir televizyona baktığımızda içimizi yakan bir olay var. Arakan'da sadece Müslüman olduğu için bulunduğu topraklardan sürülen, çoluk çocuğu ile yollara çıkıp aç susuz vaziyette kendini emniyette hissedecek yerlere sürünerek giden insanlara tuzaklar kuruluyor. O Budist militanlar tarafından yolları kesiliyor, işkencelere uğruyorlar. Elleri, ayakları kesiliyor. O çocuklara elektrikler veriliyor. Fakat bütün dünya bunları görmekte kör davranıyor. İşitmekte sağır davranıyor." diye konuştu.

Arakan'da yaşananlara kulak tıkayan ülkelerin Türkiye'nin iç işlerine karışmaktan geri durmadığını aktaran Özhaseki, şu değerlendirmede bulundu:

"O dünya, Türkiye'de ajanlıktan, darbe girişiminden mahkeme kararıyla içeri atılan birisinin arkasına düşüp günlerce Türkiye'ye geliyor, 'Bu niye içeride?' diye kendi kendine hesap sormaya kalkıyor. Suçları belli. Türkiye'de bağımsız yargının bile vermiş olduğu karara saygı duymuyor. Türkiye'de demokrasi eksikliğinden bahsedebiliyor, insan haklarındaki eksiklerden bahsedebiliyor. Fakat Suriye'de yaşanan vahşeti hep birlikte seyrediyorlar. Film seyreder gibi seyrediyorlar. Ağızlarını açmıyorlar. Bugün Myanmar'daki o küçük yavrular işkenceye uğruyor. Bir tekinin ağzı açılmıyor. Sonra dönüyorlar kendi seçimlerinde bile Cumhurbaşkanımızın deyimiyle, 'Yatıyorlar Erdoğan, kalkıyorlar Erdoğan.' Erdoğan size ne yaptı? Kendi seçiminiz kardeşim, seçiminize bakın. Almanya'daki seçimlerde bizi neden malzeme ediyorsunuz? Kendi işinize baksanıza siz. Erdoğan sahi ne yaptı? 15 yıldır bu ülkenin başında. Batmış bir ülkeyi aldı ayağa kaldırdı. 15 sene önceki ekonomik verilerle, bugünkü bir mi? Değil tabii. Çok iyi bir dönemdeyiz. Yapılan hizmetleri bütün Türkiye görüyor. Ondan dolayı vatandaşlarımız müthiş bir şekilde üst üste bu partiyi destekleyip iş başına gelmesini sağlıyor."

- "Çok şükür ki geleceğimiz aydınlık"

Bakan Özhaseki, Türkiye'yi zor duruma düşürmek için birçok oyun oynanmasına rağmen bunların hepsinin üstesinden geldiklerini ve son olarak açıklanan ekonomik verilerin de bunun en iyi göstergesi olduğunu belirtti.

Türkiye'nin büyümeye devam ettiğine dikkati çeken Özhaseki, "Bütün batının ekonomik boğma hareketleri karşısında Türkiye dimdik ayakta durdu, mücadelesini verdi. Nihayetinde son çeyrekte oran olarak gelişmişlik ve kalkınmışlık durumunda Avrupa Birliği'nde birinci durumdayız. Öyle gözüküyor ki sene sonunda yüzde 5 ile Avrupa Birliği ortalamasının iki misli büyüyen ülke olacağız. Allah'ın izniyle bütün bunları hepsini Erdoğan yaptı işte." değerlendirmesinde bulundu.

Özhaseki, Türkiye'nin gelişmesini istemeyenler karşısında kalkınmaya, güçlü olmaya, bir olmaya devam edeceklerini anlatarak, şunları dile getirdi:

"Adamlar eskiden olduğu gibi 'Borçlu olun siz. IMF'ye gelin el açın. Para alın, emir alın, gözümüze bakın, ne dersek onu yapın.' Sizin eşit statüde bizim gibi ülkelerle konuşmaya zaten hakkınız yok. Bizim istediklerimiz yapacak şekilde durun diyorlar. Çok şükür başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm ekibimizle birlikte dimdik ayaktayız ve mücadele ediyoruz. Bin bir zorluklarla mücadele ediyoruz ve onlar karşısında da bu ülkenin gururunu onurunu asla yere düşürmüyoruz. bundan sonra da yere düşürmeyeceğiz. Hakkımızı savunmaya devam edeceğiz. Bu ülke zor bir ülke. Bu coğrafya zor bir coğrafya. Bu coğrafya zayıf bir devleti kaldırmaz. Bu coğrafya zayıf bir ülkeyi barındırmaz. O yüzden de biz çok ciddi adımlar atıyoruz. Elimizden geleni yapıyoruz. Olaylara hakimiz. Çok şükür ki geleceğimiz aydınlık. Ne yaptığımızı da çok iyi biliyoruz. Türkiye'nin gelişmesini istemeyenler karşısında da kalkınmaya, güçlü olmaya, bir olmaya devam edeceğiz. Eski Türkiye'yi çoktan unutmaları lazım. Fakat unutamıyorlar. Üç kuruş para verip el pençe divan durdurdukları adamların döneminin bittiğini anlamaları lazım. İnşallah yakında bunu da anlayacaklar. Biz dünyanın vicdanı olmaya da devam edeceğiz."

Özhaseki'nin konuşmasının ardından Melikgazi Katlı Kavşağı'nın temel atma töreni gerçekleştirildi. Törene, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, AK Parti Kayseri milletvekilleri Taner Yıldız ile Hülya Nergis, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve vatandaşlar katıldı.

 

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.