Almanya’nın İsrail'e Savaş Gemileri İçin Maddi Destek Sağlaması

Almanya’nın İsrail'e Savaş Gemileri İçin Maddi Destek Sağlaması
Hükümet Sözcüsü Seibert: "(İsrail'e 115 milyon avroluk katkı) "Almanhükümeti, İsrail devletinin güvenliğine karşı sorumluluğunun bilincinde" - "Göçün bizim için ne alma geldiği konusunda toplumsal diyaloğungerçekleştirilmesi lazım"

BERLİN (AA) - Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, İsrail'in, satın alacağı 1 milyar avroluk 4 savaş gemisi için Alman hükümetinin 115 milyon avro katkı sağlayacak olmasıyla ilgili, "Alman hükümeti, İsrail devletinin güvenliğine karşı sorumluluğunun bilincinde" dedi.

Berlin'de Federal Basın Merkezi'nde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Seibert, Almanya'daki mülteciler ile iltica talepleri konularının çok önemli hale geldiğini söyledi. 

Bu konuların, ciddi ve farklı şekillerde konuşulması gerektiğini dile getiren Seibert, şöyle devam etti:

 "Ülkeye göçün beraberinde getirdiği imkanlar hakkında konuşmamız lazım. Bu konu Alman hükümetini ilgilendiriyor. Siyasetle ilgilenen çok sayıda vatandaşlarımız, ülkemizin göçmenler ve mültecilere iyi koşulların sağlaması için çalışıyorlar. Ancak öte yandan bazı vatandaşların endişeleri ve soruları var. Toplumda olan bu sorular hakkında konuşmalı, insanları bilgilendirmeliyiz." 

Almanya'da farklı dine mensup kişilere karşı nefrete yer olmadığını vurgulayan Seibert,  "Göçün bizim için ne alma geldiği 
konusunda toplumsal diyaloğun gerçekleştirilmesi lazım. Son yıllarda Almanya'nın göçle sağladığı fırsatlar gibi" ifadelerini kullandı.

Uyum politikasının uzun yıllardır Başbakan Angela Merkel için önem taşıdığını dile getiren Seibert, bu konunun odak noktası haline gelmesinin Merkel için başından beri çok önemli olduğunu vurguladı.

- İsrail'in silahlanmasına destek - 

İsrail'in Thyssen-Krupp firmasından satın alacağı 1 milyar avroluk dört korvet için Alman hükümetinin 115 milyon avro katkı sağlayacağı iddialarının hatırlatılması üzerine Seibert,  "Alman hükümeti, İsrail devletinin güvenliğine karşı sorumluluğunun bilincinde" ifadesini kullandı. 

Almanya Savunma Bakanlığının, kasım ayında İsrail'le 4 korvet için mali katkıda bulunulmasına ilişkin görüşmeler yaptığını belirten Seibert, "Federal Meclis Bütçe Komisyonu tarafından onaylandıktan sonra bu sözleşmenin bu ay sonuna kadar imzalanması gerekiyor" dedi. 

"İsrail'e savaş gemisi satışı, Orta Doğu'da barış ve istikrarını sağlama hedefi ile çelişmiyor mu?" sorusu üzerine Seibert, "Bu çelişki oluşturmuyor. İsrail'e destek birçok Alman hükümetinin ilkesiydi. Bizim İsrail devletine karşı özel sorumluluğumuz var" ifadelerini kullandı.

Steffen Seibert, İsrail'in satın almak istediği korvetlerin kıyı koruma amaçlı kullanılacağını, bunun Orta Doğu'da barış ve istikrarını sağlama hedefiyle çelişmediğini söyledi.

- Almanya, İsrail'e desteğini sürdürüyor - 

Almanya hükümeti, Ortadoğu’daki son gelişmelere karşın İsrail ile savunma sanayisi alanında işbirliğini ve silah satışlarını sürdürüyor.

İsrail’e nükleer başlıklı füze taşıyabilen altı adet Dolphin sınıfı denizaltı satışına daha önce onay veren Almanya, bu denizaltılardan dördüncüsünü haziran sonunda İsrail’e teslim etmişti.

600 milyon avroluk denizaltının maliyetinin üçte biri Almanya tarafından karşılanmıştı. Almanya son olarak da İsrail’e 900 bin avroluk mühimmat satışına onay vermişti. 

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.