Alonso, Indianapolis 500 Yarışını Tamamlayamadı

Alonso, Indianapolis 500 Yarışını Tamamlayamadı
- Bu sezon Formula 1'de katıldığı 5 yarışın 4'ünü sorunlar nedeniyle bitiremeyen İspanyol pilot Alonso, IndyCar Serisi'ndeki Indianapolis 500 yarışında da Honda motorunun arızalanması yüzünden yarış dışı kaldı


ANKARA (AA) - Formula 1 takımlarından McLaren-Honda'nın İspanyol pilotu Fernando Alonso, ilk kez katıldığı ABD'deki Indianapolis 500 yarışının bitimine 21 tur kala motor arızası yüzünden mücadeleye veda etti.

ABD'nin Indianapolis kenti, 4 kilometre uzunluğundaki oval pistte 200 tur üzerinden koşulan Indianapolis 500 yarışına 101. kez ev sahipliği yaptı.

Burada mücadele edebilmek için Monaco Grand Prix'sine katılmayan McLaren-Honda Formula 1 Takımı'nın İspanyol sürücüsü Alonso, bu sezon bir yarışı daha bitiremedi.

Amerikan IndyCar Serisi'nde mücadele eden Andretti Autosport takımı için McLaren-Honda-Andretti adıyla yarışan Alonso, bitime 21 tur kala 7. sırada götürdüğü mücadeleyi, motor arızası yüzünden yarıda bıraktı.

Andretti takımında yarışan ve eski bir Formula 1 pilotu olan Japon Takuma Sato, 200 turluk mücadelenin galibi oldu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.