Alper Akdeniz Ödüle Doymuyor

Alper Akdeniz Ödüle Doymuyor
Alper Akdeniz ve Elif Çanğa'nın yönetmenliğini üstlendiği Masal adlı kısa film ATODER öncülüğünde Türk Kızılayı ve Talesemi Federasyonu ile ortaklaşa düzenlenen Kan Film Festivali'nden iki ödülle döndü...

Süleyman Sayan'ın Haberi

Alper Akdeniz ve Elif Çanğa'nın yönetmenliğini üstlendiği Masal adlı kısa film ATODER öncülüğünde Türk Kızılayı ve Talesemi Federasyonu ile ortaklaşa düzenlenen Kan Film Festivali'nden iki ödülle döndü.

Kalıtsal kan hastalıklarının toplumdaki bilincini artırmak ve kalıtsal kan hastalarının sorunları ile çözümlerine sanatsal bakış açısıyla farkındalık kazandırmak amacıyla Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastaları Derneği (ATODER) öncülüğünde Türk Kızılayı ve Talasemi Federasyonu işbirliğinde düzenlenen Film Festivali'nde ödüller sahibini buldu. Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde ödül töreni yapıldı.

SAE Institute İstanbul en iyi müzik ödülünü de Masal filminin müziklerini yapan Murat Engin aldı. İkincilik ödülünü ise Alper Akdeniz ve Elif Çanğa'nın yönetmenliğini üstlendiği Masal filmi layık görüldü. Atoder başkanı Ali Kılıç'tan ödülü alan Alper Akdeniz'in mutluluğunu Adana'lı sinemaseverlerle paylaştı.

Festival yönetmeni ve aynı zamanda ATODER başkanı Ali Kılıç ise “Biz bu festivali geleneksel hale getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Seneye daha büyük bir festival için hazırlıklarımıza şimdiden başladık. İlkini bu yıl yaptığımız festivali geleneksel hale getireceğiz. Kan bağışı ile ilgili bilinçlendirme yapmak için birçok kısa film ve kamu spotuna ihtiyacımız var.”

Alper Akdeniz “Bu ödül bütün ekip arkadaşlarım adına alıyorum ve hepsine sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Ramazan'ın gelmesi ile birlikte Kızılay'a kan bağışlarında ciddi azalmalar olduğunu biliyorum. Bütün duyarlı bağışçıların ve halkımızın kan bağışlarına devam etmesini diliyorum. Biz filmimizde 'Siz de bir masalın kahramanı olabilirsiniz.'  diyerek herkesi bu kutsal göreve davet ettik. Kızılay'a bağışların artarak sürmesi dileğiyle” diyerek sözlerini bitirdi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.